Dragon Quest 11 werd van Steam verwijderd ten gunste van een nieuwe versie en spelers zijn niet blij

In het licht van de release van Dragon Quest 11 S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Editionheeft ontwikkelaar Square Enix veel marktplaatsen overgeschakeld naar de nieuwste versie van het RPG-spel. Helaas betekent dit een soort downgrade voor pc-spelers die het anime spel op Steam.

Dragon Quest 11 S kwam deze week uit op Steam, evenals op PS4 en Xbox One. Gebaseerd op de poort voor de Nintendo Switch die eind 2019 arriveerde, is deze versie van de open-wereldspel wordt de definitieve editie genoemd, met nieuwe personagescenario’s, de optie om gevechtssequenties te versnellen en een side-quest-gebied dat bestaat uit Dragon Quest-landen van weleer. Vasthoudend aan het idee dat dit definitief is, is het nu de enige Dragon Quest 11 die te koop is, de originele versie zijn geschrapt, verwijzend naar de pagina voor S.

Bestaande spelers van deze aflevering van Dragon Quest, die in 2018 voor het eerst op Steam uitkwam, zijn daar niet zo blij mee. Hun consternatie is tweeledig: geen upgrade met korting voor bezitters van de originele Dragon Quest 11 en een terugval in grafische mogelijkheden. “Geen upgradepad beschikbaar voor bestaande eigenaren van deze versie die de nieuwe definitieve editie willen en nu is deze versie verwijderd?” schrijft één recensie. “Mensen die de voorkeur geven aan de OG-versie met betere graphics (maar minder inhoud) kunnen deze niet eens meer kopen!” Een ander noemt het ontbreken van een upgradepad “Absoluut belachelijk”, en een ander zegt dat een koop een volledige game voor wat neerkomt op DLC is “teleurstellend”, wat suggereert om te wachten op een verkoop.

READ  Rainbow Six Siege kan "identificatie van aanvaller voor een bepaalde tijd" krijgen

Recensies over vanille Dragon Quest 11 zijn “Mixed” geworden op Steam in the Deluge. Square Enix heeft de gewoonte om dit als uitgever te doen, 2012’s Sleeping Dogs werd vervangen door Sleeping Dogs – Definitive Edition in 2014, en Deus Ex: Human Revolution – Director’s Cut verving de 2011-release in 2013, om er maar twee te noemen.

Als je Dragon Quest 11 S wilt proberen, maar je wilt het geld niet neerleggen, dan is dat zo komt deze maand naar de game pass. Dragon Quest 12 werd bevestigd in januari 2020 (ja, januari is gebeurd), en we kunnen meer aankondigingen verwachten in 2021.

Written By
More from Max Mcgee

Amazon New World stelt voor om XP in-game-boosts te verkopen, en het internet explodeert

De Nieuwe Wereld van Amazon ondergaat momenteel enkele alfatests en de voorgestelde...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *