Activision-videogame ‘diversity space-tool’ zorgt voor terugslag

Activision Blizzard’s onthulling van een nieuw programma gericht op het vergroten van de diversiteit in videogamegroepen is een schoolvoorbeeld geworden van hoe het niet moet.

Nieuws leiderschap: De uitgever kondigde afgelopen donderdag de “Diversity Space Tool” aan als “Diversity Space Tool”.Spring vooruit om in games op te nemen“Maar tegen vrijdagavond was het… Ik heb die woorden gegraveerd En hoe meer het online adverteerde, omdat de ontwikkelaars van het bedrijf het begonnen te bekritiseren.

details: De tool begint gebruikers met een blanco grafiek, vraagt ​​hen een criterium in het midden te plaatsen voor een personage in een bepaald gamegenre en vraagt ​​hen om te zeggen hoe verschillend een bepaald personage is. Het zal een groter uiterlijk creëren voor een personage dat bijvoorbeeld niet blank, queer of een handicap heeft.

  • Activision vatte het samen als een manier om “tokens, stereotypen en uitsluiting te vermijden” en beschreef de “enthousiaste” reactie van de ontwikkelingsteams van Call of Duty en Overwatch.
  • De tool heet “Concrete software die richtlijnen voor karakterperceptie en -creatie zal creëren en bewaken”.

Maar de advertentie, die afbeeldingen van de gadget bevatte die de numerieke waarden toonden die waren toegewezen aan het ras en geslacht van de personages, en leidde tot gewelddadige reacties online en in gamemedia. had de titel “ellendig gematigdeng” En “Glorieus personageblad van kerkers en draken Dat slaat nergens op.”

  • Twee Overwatch-ontwerpers hebben getweet dat ze dat niet deden gebruikt of ik zag De tool is eerder verwijderd en verwijzingen in de Activision-advertentie naar teams die de tool prijzen, zijn verwijderd.
  • “Oh mijn god, ik zweer dat ons bedrijf heel erg haar best doet om de goede wil van de ontwikkelaars die de game hebben gemaakt te verslaan”, schreef Activision-artiest Melissa Kelly in een veelgedeelde tweet.
  • “Weet je wat onze diversiteit drijft?” “Ontwikkelaars! We hebben mensen die vanuit deze culturen aan het spel werken. Dat is het! Dat is het letterlijk.”
READ  Er waren geen plannen om de PlayStation 5-console van McDonald's uit te brengen

Tussen de lijnen: Een van de eerste architecten van de tool zegt dat het niet de bedoeling was om veelzijdigheid te beoordelen of “gezond verstand” te vervangen wanneer ontwikkelaars een personage in een game maken.

  • “Het idee was om de tijd een beetje te vertragen en meer discussie en reflectie te hebben over dat cruciale punt van creatie”, zegt Mikael Jacobson, MIT-onderzoekscoördinator bij MIT.
  • Het project is enkele jaren geleden gestart in de Zweedse telefoonstudio King door ontwikkelaars die zich lieten inspireren door een presentatie van Anita Sarkeesian, een prominente cultuurcriticus die zich regelmatig uitspreekt tegen stereotypen in de karakters van de game. King-ontwerpers hebben een papieren prototype gemaakt om de diversiteit aan personages te tekenen, gemaakt door Op de Game Developers Conference in 2017 schakelde hij MIT in om te helpen een digitale versie te maken die uiteindelijk door gamemakers over de hele wereld zou kunnen worden gebruikt.
  • Jakobssons betrokkenheid bij het project eindigde in 2019, toen MIT de studio een werkende versie gaf. Hij zei dat de visie was om het te presenteren als onderdeel van een workshop, samen met de lezingen, en om Vermijd het instellen van statistieken Wat betreft persoonlijkheidskenmerken, opdat je inspanningen op het gebied van diversiteit niet reduceert tot een ‘nummerspel’. Het heeft de tool de afgelopen jaren beïnvloed en is vermoedelijk mislukt.
  • Afgelopen lente echter, lang voordat het aan het publiek werd getoond, meldde Activision het op Bericht aan aandeelhouders als een belangrijk uitgangspunt voor haar inspanningen op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie.
READ  Activision Blizzard verliest Overwatch-sponsors na het aanspannen van een rechtszaak

Wat is het volgende: Activision zei vrijdag dat de diversiteitsruimtetool niet wordt gebruikt bij de ontwikkeling van actieve games.

  • Een tweet van bedrijfsvoorzitter Daniel Allegri werd vorige week verwijderd om haar aankondiging te vieren.

Abonneer je op de nieuwe nieuwsbrief van Axios Gaming hier.

Written By
More from Lesley Curry
Het uitpakken van Nest Audio onthult de locatie van de aanraakbedieningen
Na een dag van Chromecast met Google TV lekt, krijgt de Nest...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *