Nieuw Xbox-patent klinkt geweldig voor mensen die games op disc kopen

Afbeelding van het artikel getiteld Xbox Patent Sounds Great voor mensen die games op disc kopen

afbeelding: Luke Plunkett

Microsoft heeft patent aangevraagd, al is het geen perfecte oplossing Voor elke moersleutel die u tegen kunt komen met moderne en gepatenteerde digitale consolesmayo Toch is het een grote stap voorwaarts voor iedereen die een catalogus met games heeft die hij op schijf bezit, maar die alleen een digitale console heeft gekocht (of overweegt te kopen).

Patent, eerst gespot spelerwordt genoemd Verifieer het software-eigendom van optische schijven met een secundair apparaaten hoewel het veel in detail gaat over waarom het is geïntroduceerd en hoe het werkt, komt het er in feite op neer dat gebruikers een schijf in de console kunnen plaatsen die een schijf en een internetverbinding bevat, met behulp van die internetverbinding om de het eigendom van de schijf door de gebruiker en vervolgens dezelfde gebruiker de mogelijkheid geven om de versie Digital van hetzelfde spel gratis te downloaden op een tweede digitale console.

Hier is de demo van Microsoft van de app, die het “gevoel” herkent van het omgaan met fysieke videogamemedia en/of de nostalgie die gepaard gaat met fysieke videogamemedia:

In de afgelopen jaren is er een trend ontstaan ​​in de richting van de productie en consumptie van digitale videogame-inhoud. Als gevolg van deze trend geven veel mensen nu de voorkeur aan digitale videogamecontent boven fysieke videogamemedia. Dienovereenkomstig zijn veel videogameconsoles van de volgende generatie die worden ontwikkeld zonder hardwarecomponenten, geconfigureerd om fysieke videogamemedia af te spelen. Dus wanneer een eigenaar van een videogameconsole van de vorige generatie een videogameconsole van de volgende generatie koopt, kan de eigenaar geen fysieke videogamemedia spelen op de videogameconsole van de volgende generatie. In plaats daarvan moet de eigenaar de digitale versie van de videogamecontent terugkopen voor de volgende generatie videogameconsole. Dit scenario is om verschillende redenen ongewenst.

Ten eerste vertegenwoordigt de inhoud van videogames (zowel fysiek als digitaal) voor sommige mensen een aanzienlijke financiële investering. Hoewel de digitale versie van videogame-inhoud voor de volgende generatie videogameconsoles aanvullende inhoud en/of aanzienlijke technische verbeteringen kan bieden, kan het voor sommige mensen moeilijk zijn om te rechtvaardigen dat ze een videogame die ze al bezitten en al hebben gespeeld of voltooid, opnieuw kopen. Ten tweede hebben veel eigenaren van fysieke videogamemedia een emotionele band met hun fysieke videogamemedia. Deze eigenaren waarderen gewoon het “gevoel” van het omgaan met fysieke videogamemedia en/of de nostalgie die gepaard gaat met fysieke videogamemedia. Bovendien zien veel van deze eigenaren hun bibliotheken met fysieke videogamemedia en -tools als waardevolle verzamelingen, vergelijkbaar met verzamelingen van zeldzame munten, verzamelingen van honkbalkaarten, enzovoort.

Het zal als volgt werken:

Om deze uitdagingen aan te pakken door fysieke videogamemedia van de vorige generatie af te spelen op digitale videogameconsoles van de volgende generatie, beschrijft de huidige openbaarmaking systemen en methoden voor het verschaffen van software-eigendomsverificatie voor optische schijven met behulp van secundaire hardware. In aspecten kan het lokale netwerk ten minste het eerste en tweede apparaat omvatten. De eerste en tweede machine kunnen bijvoorbeeld zijn verbonden met een lokaal netwerk (LAN) waartoe een of meer gebruikers toegang hebben. Het is ook mogelijk dat het eerste en tweede apparaat niet op hetzelfde lokale netwerk zijn aangesloten. Het eerste apparaat kan bijvoorbeeld zijn verbonden met een eerste LAN en het tweede apparaat kan zijn verbonden met een tweede LAN. Het eerste en tweede apparaat kunnen communiceren via internet of een gedistribueerd netwerksysteem. Het eerste en tweede apparaat zijn toegankelijk via een gedeeld gebruikersaccount, afzonderlijke gebruikersaccounts voor een gedeelde gebruiker of afzonderlijke gebruikersaccounts voor afzonderlijke gebruikers…

… fysieke media, zoals een optische schijf, kunnen in het optische station van het tweede apparaat worden geplaatst. Het tweede apparaat kan worden geautoriseerd om toegang te krijgen tot elektronische inhoud, zoals inhoud van videogames, op fysieke media. Het tweede apparaat kan ook worden geconfigureerd met een selecteerbare instelling of optie waarmee het tweede apparaat het gebruikersbezit van elektronische inhoud op fysieke media kan verifiëren. Als de instelling of optie bijvoorbeeld is ingeschakeld, kan een tweede apparaat aan een afzonderlijk apparaat, zoals het eerste apparaat, verifiëren dat een bepaalde gebruiker of gebruikersaccount eigenaar is van elektronische inhoud op de fysieke media.

De app werd geïntroduceerd in november 2020, dezelfde maand dat de Xbox Series S, een digitale Xbox-console, werd gelanceerd.

READ  Pokémon Snap's nieuwe 'Obamascape' is de nieuwste sprinttruc met een rare naam
Written By
More from Aubrey Mason
Hier is de nieuwe concept art van Dragon Age 4 om de angel uit het gebrek aan spel van EA te halen
Hoewel BioWare heeft bevestigd dat Dragon Age 4 geen deel zal uitmaken...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *