Aditya Yoginath Trends op Twitter terwijl PM Modi de naam van Memes nieuw leven inblaast

PM Narendra Modi sprak Yogi Adityanath aan als “Aditya Yoginath” tijdens de Ayodhya-ceremonie.

New Delhi:

Maanden nadat hij de verontwaardiging van het internet had verdiend voor een hernoeming van plaatsen in Uttar Pradesh, werd premier Yogi Adityanath het onderwerp van een heropleving van de memes met dank aan premier Narendra Modi.

Tijdens de weelderige baanbrekende ceremonie op woensdag voor de te bouwen Ram Tempel in Ayodhya, sprak premier Modi de Chief Minister toe als “Aditya Yoginath”.

‘Op het podium staat de energieke, gerenommeerde, populaire eerste minister van Uttar Pradesh Aditya Yoginath ji’, zei de premier, terwijl de camera naar het gezicht van de BJP-leider sneed voor een snelle reactie.

De blunder veroorzaakte meteen een golf van reacties op sociale media, waardoor “Aditya Yoginath” woensdagmiddag een van de belangrijkste Twitter-trends werd met honderden tweets.

Veel van de tweets wezen op de reeks naamsveranderingen die de BJP-regering in Uttar Pradesh had opgedragen sinds ze in 2017 aan de macht kwam.

READ  UNC-basketbalwedstrijden zonder conferentie in het seizoen 2023-24

Allahabad werd omgedoopt tot Prayagraj, het district Faizabad werd veranderd in Ayodhya, en het iconische treinstation Mughal Sarai werd hernoemd naar BJP-ideoloog Pandit Deen Dayal Upadhyay in een oefening die werd gezien als een poging om de erfenis van de Mughals in te perken.

Terwijl sommigen de stappen hadden verwelkomd en beweerden dat de nieuwe namen de verlangens van de meeste inwoners van de staat weerspiegelen en pogingen doen om overschreven identiteiten terug te vorderen, bekritiseerden anderen ze als flagrant majoritarisme en het overschrijven van de gevestigde historische nomenclatuur.

De campagne inspireerde verschillende memes, waaronder een waarin Yogi Adityanath aan het telefoneren was, vergezeld van foto’s van beroemdheden gedoopt met nieuwe Indiase namen met het onderschrift “Aaj se tumhara naam (Vanaf vandaag is uw naam …) “.

De slip van woensdag door PM Modi betekende een terugkeer van de memes, dit keer met Yogi Adityanath als degene die hernoemd is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *