Facebook, Twitter ondernemen actie tegen Trump voor coronaviruspost

Facebook, Twitter ondernemen actie tegen Trump voor coronaviruspost

Facebook heeft woensdag voor het eerst een bericht van president Trump verwijderd, waarin hij zei dat het een beleid schond tegen het verspreiden van verkeerde informatie over het coronavirus, en Twitter beperkte de toegang van zijn campagne tot hun platform

De post bevatte een video van de president die zei dat kinderen “bijna immuun zijn voor Covid-19” tijdens een interview op Fox News woensdagochtend.

“Deze video bevat valse beweringen dat een groep mensen immuun is voor Covid-19, wat een schending is van ons beleid rond schadelijke verkeerde informatie van Covid”, zei een Facebook-woordvoerder in een verklaring.

Dit is de eerste keer dat Facebook een bericht volledig van de president heeft verwijderd in plaats van het te labelen, wat het in het verleden ook heeft gedaan.

Dezelfde clip verscheen op Twitter door de Trump-campagne en werd geretweet op het hoofdaccount van de president.

Twitter, dat eerder met Trump sparringde, beperkte de toegang tot het bericht op woensdagavond en voegde een bericht toe dat het zijn regels schond.

De tweet, van @TeamTrump, “is in strijd met de Twitter-regels voor verkeerde informatie over COVID-19. De accounteigenaar moet de Tweet verwijderen voordat hij weer kan tweeten ”, aldus een woordvoerder van het bedrijf in een verklaring.

Courtney Parella, een woordvoerster van de Trump-campagne, zei dat de president “een feit stelt dat kinderen minder vatbaar zijn voor het coronavirus.”

“Weer een dag, weer een vertoning van de flagrante vooringenomenheid van Silicon Valley tegen deze president, waar de regels slechts in één richting worden gehandhaafd”, zei Parella in een verklaring. “Social media-bedrijven zijn niet de arbiters van de waarheid.”

READ  Herfstmannen worstelen met ons in outfits met mysterieuze "unieke" eigenschappen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *