Dit zijn de e-mailapps die je in iOS 14 nu als standaard kunt instellen

Apple’s iOS 14 en iPadOS 14 zijn deze week gelanceerd en introduceren een heleboel nieuwe functies op de smartphones en tablets van het bedrijf, waaronder de optie om uw standaardbrowser en standaard e-mailapps naar services zoals Chrome of Outlook om standaard koppelingen te verwerken in plaats van via Apple’s eigen Safari- en Mail-apps. Hier is een lopende lijst met beschikbare browsers van derden op iOS 14.

Wat betreft e-mail zijn de beschikbare opties op dit moment iets slanker. Externe ontwikkelaars zullen hun apps moeten updaten voordat ze als standaardoptie op iOS 14 kunnen worden geselecteerd. Vanwege de gevoelige informatie in e-mailcommunicatie heeft Apple vertelde ontwikkelaars dat e-mailapps, omdat ze een cruciale communicatieweg zijn, “moeten voldoen aan specifieke functionele criteria die erop gericht zijn om persoonlijke en nauwkeurige toegang voor gebruikers te garanderen.” Hoewel het onduidelijk is wat dat betekent, suggereert het dat het enige tijd kan duren voordat alle makers van e-mailapps van derden hun software hebben geconfigureerd om aan de vereisten van Apple te voldoen.

Tot nu toe is hier een lijst met alternatieve standaardbrowsers die we kunnen bevestigen:

Als u uw standaard e-mailapp wilt wijzigen in een van de volgende alternatieven, gaat u naar de app Instellingen van uw iPhone of iPad en zoekt u de specifieke e-mailapp die u als standaard wilt instellen. Tik op de instelling binnenin die “Default Mail App” leest en tik vervolgens op de gewenste app. Ongeacht de instellingen van de app die u opent, verschijnen er ook andere beschikbare e-mailapps (tenminste degene die de nieuwe standaardinstellingen van iOS 14 ondersteunen).

READ  Nintendo brengt Game & Watch terug, een superretro-handheld uit de jaren 80

Gmail ontbreekt met name in de lijst, maar Google heeft vrijdag aangekondigd dat je dat wel kunt stel Gmail in als uw standaard e-mailapp de komende dagen.” Het is onduidelijk wanneer andere e-mailapps zoals Edison Mail en Yahoo hun iPhone-apps zullen updaten om de nieuwe standaardoptie van iOS 14 te ondersteunen. Maar Apple gaf ontwikkelaars een opzegtermijn van één dag op wanneer iOS 14 en iPadOS 14 beschikbaar zouden zijn voor consumenten, dus het kan even duren.

Op het moment van schrijven is er een bug in iOS 14 die het vermelden waard is reset je standaardbrowser en e-mailapp naar Safari en Apple Mail als u uw iPhone opnieuw opstart. Ga dus terug naar de instellingen en wijzig uw standaardinstellingen opnieuw voor het geval u uw apparaat opnieuw opstart.

Written By
More from Lesley Curry

Apple lanceert vrijdag zijn abonnementsbundel, Apple One

Een blik vanuit de Apple Store op Fifth Avenue in New York...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *