Advertenties voor mobiele games die je waarschijnlijk als misleidend hebt gezien door de ASA

Homescapes en Gardenscapes-advertenties zijn verboden vanwege hun misleidende karakter.

Adverteren gaat vaak over het uitrekken van de waarheid om een ​​bepaald beeld te creëren, maar twee advertenties voor mobiele games lijken zo weinig op hun games dat de Advertising Standards Authority (ASA) officieel heeft verboden hun gebruik. De ASA, de Britse advertentieregulator, verklaarde dat advertenties voor Homescapes en Gardenscapes door ontwikkelaar Playrix niet opnieuw mogen worden gebruikt voor het promoten van hun spel.

De advertenties zouden u bekend moeten voorkomen, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding. Ze verschijnen als afbeeldingen terwijl u door verschillende websites bladert of als geanimeerde advertenties op plaatsen zoals YouTube. In beide gevallen bevatten de advertenties een gameplay van een puzzelspel waarbij de speler een reeks glijdende pinnen in de juiste volgorde moet verwijderen om zijn doelen te bereiken.

Blijf scrollen om te blijven lezen
Klik op de onderstaande knop om dit artikel in snelle weergave te starten.

Via: twitter.com (@Tsalmoth)

Als u echter op de advertenties klikt, gaat u naar Homescapes en Gardenscapes, en de daadwerkelijke gameplay verschilt fundamenteel van wat wordt geadverteerd. De enige gemeenschappelijke basis die je ervaart, is dat de advertentie en het daadwerkelijke spel binnen het puzzelgenre vallen, maar dat geldt ook voor spellen als Wheel of Fortune en Jeopardy, en niemand zou kunnen beweren dat ze alleen om die reden hetzelfde zijn.

In plaats daarvan lijken Homescapes en Gardenscapes veel meer op Candy Crush, waar je een eindeloze stroom levels speelt waarbij de daadwerkelijke gameplay zich richt op het matchen van drie soorten symbolen om vooruitgang te boeken.

In reactie op de bewering dat de game niet was zoals geadverteerd, Playrix verklaarde dat “de inhoud die in de advertenties te zien was, in hun games was opgenomen en dat de inhoud een deel van de gameplay zelf vertegenwoordigde.” De ASA oordeelde echter dat dit de kern van de gameplay was, omdat in totaal slechts ongeveer 0,03% van de meer dan 4.000 levels in Homescapes deze gameplay bevatte, terwijl de resterende 99,97% dat niet deed.

Via: detatched.com

GERELATEERD: Razer Raiju Mobile Review – Elite Gaming On The Go

Het is geweldig om te zien dat de ASA zijn regulerende spier buigt, maar het is een merkwaardig geval om te zien. Zowel Homescapes als Gardenscapes bieden aanzienlijke inkomstenstromen. Over zijn levenslangHeeft Greenscapes meer dan $ 1,4 miljard aan inkomsten binnengehaald, terwijl Homescapes, zijn spirituele opvolger, het nog beter doet. Met zo’n sterke, aanhoudende consumentenbasis die geld uitgeeft in beide games, lijkt het onnodig om toevlucht te nemen tot misleidende advertenties.

Maar nogmaals, aangezien de kern van de gameplay eruitziet en aanvoelt als Candy Crush, is het hele punt van misleidende advertenties misschien gewoon om nieuwe spelers binnen te halen. Het doel kan zijn om degenen die van dit soort spellen genieten te vangen, maar die anders niet op nog een andere Candy Crush-lookalike zouden klikken. Zoals altijd moet de koper oppassen wanneer hij online op iets klikt. Maar hier niet. Waren geweldig.

Bron: asa.org.uk

VOLGENDE: Eén op één D & D-campagnes – Brennan Lee Mulligan bespreekt hoe minder meer kan zijn

doom koelkast

Doom Eternal is nu speelbaar op een koelkast


Over de auteur

READ  Moet je Disney Melee Mania downloaden op Apple Arcade?
Written By
More from Eda Greene
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *