Air India-crash: dodental bereikt 19 als vluchtgegevens worden hersteld; alle reddingswerkers worden in quarantaine geplaatst

Air India crash

Bij een van de ergste luchtrampen in Kerala, stortte een Air India Express-vlucht, die terugkeerde uit Dubai onder de Vande Bharat-missie, vrijdagavond neer op het ’tafelblad’ Kozhikode-vliegveld, waarbij ten minste 19 van de 190 mensen aan boord omkwamen inclusief de piloot, kapitein DV Sathe en zijn co-piloot Akhilesh Kumar.

Volgens de laatste updates werd de zwarte doos uit het vliegtuig gehaald, zei de functionaris van het directoraat-generaal Burgerluchtvaart (DGCA): “Digital Flight Data Recorder (DFDR) is hersteld van het vliegtuig. Floorboard wordt doorgesneden om Cockpit Voice Recorder op te halen. (CVR). ”

Vier cabinepersoneelsleden van de Air India Express-vlucht die hier een noodlanding maakte op de luchthaven van Karipur zijn veilig, zei de nationale transporteur zaterdag.

Directoraat-generaal van Civil Aviaion (DG), hoge ambtenaren van het Ministerie van Burgerluchtvaart, Airports Authority of India en Air Navigation Service-leden zullen op zaterdag 8 augustus in Delhi bijeenkomen bij een noodlanding van een Air India Express-vlucht in Kozhikode.

‘Alle reddingswerkers zouden in zelfquarantaine moeten gaan’: minister van Volksgezondheid Shailaja

Minister van Volksgezondheid KK Shailaja zei: “Als voorzorgsmaatregel moeten al degenen die hebben deelgenomen aan de reddingsoperatie in zelfquarantaine gaan. De tests van iedereen zullen worden gedaan. Al degenen die hebben deelgenomen aan de reddingsactie moeten de gezondheidsafdeling informeren. gratis nummers 1056, 0471 2552056. De gezondheidsafdeling maakt een lijst van al degenen die hebben deelgenomen aan de reddingsactie. “

Vliegtuigongeluk lijkt te hebben veroorzaakt door gladde landingsbaan: minister van Burgerluchtvaart

Hardeep Singh Puri, Union Civil Aviation Minster

Hardeep Singh Puri, Union Civil Aviation MinsterKrediet: Reuters

Een dodelijke combinatie van een gladde landingsbaan, sterke wind in de rug, slechte weersomstandigheden en een landing voor de drempel had kunnen resulteren in het slippen van de noodlottige Air India Express in Kozhikode die 18 levens eiste, zeiden twee luchtvaartexperts.

READ  Cyberpunk 2077 wordt achtervolgd door een geest

Minister van Burgerluchtvaart Hardeep Singh Puri zei zaterdag dat de vliegtuigcrash in Kerala lijkt te zijn veroorzaakt door een gladde landingsbaan toen de piloot van Air India Express probeerde te landen op de landingsbaan van het tafelblad te midden van zware regenval.

“Onder de Vande Bharat-missie kwam de vlucht uit Dubai met 190 passagiers. De piloot moet hebben geprobeerd de vlucht naar het einde van de landingsbaan van het tafelblad te brengen, waar hij gleed als gevolg van gladde omstandigheden als gevolg van de moesson”, zei hij.

Het dodental bij de vluchtcrash op de luchthaven van Karipur bij Kozhikode is gestegen tot 19. Malappuram District Collector K Gopalakrishnan vertelde hier aan verslaggevers dat nog een passagier aan verwondingen was bezweken. Op één na zijn al degenen die bij het ongeval waren omgekomen, geïdentificeerd, zei hij.

De crash van de Air India Express

Kerala vliegtuigcrash

IBT Creatief

Een Air India Express-vliegtuig dat vanuit Dubai aankwam, gleed van de landingsbaan tijdens de landing in Kozhikode op vrijdagavond en stortte neer in de diepe vallei beneden. Het vliegtuig met 190 personen, waaronder zes bemanningsleden, vocht tegen zware regen toen het op vrijdag om 19.41 uur landde en rende van de landingsbaan na de landing op de luchthaven met tafelblad.

Eerdere rapporten zeiden dat 17 mensen zijn omgekomen, maar volgens de laatste rapporten van zaterdag zei minister KT Jaleel dat 19 mensen nu zijn omgekomen als gevolg van het vliegtuigongeluk toen het vliegtuig van de wegloper gleed toen het landde bij zijn tweede poging te midden van zware regen, ondergedompeld 35 voeten in de vallei beneden, en brak in twee stukken.

READ  Nvidia's GeForce Now stelt stilletjes framesnelheden in voor zijn oprichters

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *