Het succes van het WTT-coronavirusprotocol biedt hoop voor US Open

Het succes van het WTT-coronavirusprotocol biedt hoop voor US Open

De laatste telling bij het World Team Tennis-evenement van negen teams dat een maand duurde, in een bubbel in het Greenbrier Resort in West Virginia, was 66-love.

“Love” is het nul aantal coronavirus-positieven tijdens het 66-wedstrijdevenement van de groep van 150 spelers, coaches en WTT-personeel die aanwezig zijn in de Greenbrier-bubbel.

Het evenement met negen teams sloot zondag op CBS af met het New York Empire dat de finale boven Chicago vastlegde voor 500 sociaal afstandelijke fans in 2.500 stadion.

Nu verschuift tennis binnenkort naar New York – zonder fans maar met dezelfde bubbel / Covid-19-testprotocollen. Het succes van het WTT-seizoen belooft veel goeds voor de USTA die dit voor elkaar probeert te krijgen.

De Western Open, de jaarlijkse Cincinnati-tune-up, is verplaatst naar Queens en begint op 24 augustus. De Open is van plan om op 31 augustus te beginnen.

Geen van beide evenementen zal fans hebben – in tegenstelling tot de beperkte klanten in West Virginia.

Volgens een bron heeft de Open plannen om spelers te huisvesten in JFK-hotels in de buurt geschrapt. In plaats daarvan zal een bubbelomgeving worden opgevoerd in een Long Island-hotel nabij het Nassau Coliseum.

Sommige topspelers mogen privéwoningen huren, maar zouden moeten betalen voor 24-uurs beveiliging. Een schatting van die beveiligingskosten is $ 40.000 – $ 60.000, volgens een tennisbron.

“Dit virus is zo lastig. Ik weet niet of op een andere locatie en in een andere staat [our success] helpt, maar het geeft de US Open enig vertrouwen dat het kan, ” vertelde WTT-CEO Carlos Ramos aan The Post. “Als je geen strikte protocollen hebt en je er niet aan houdt – we hebben het bij honkbal gezien – kan het heel snel ontrafelen. De ene persoon snapt het, het volgende dat je weet, snappen 10 mensen het. “

READ  Wat volgt er voor Ohio nadat COVID-19 de wedstrijd in Kentucky heeft geannuleerd?

Geen van de 60 concurrenten kreeg het in West Virginia na te zijn getest voor hun aankomst en midstream. Er was één incident van een speler, Danielle Collins, die uit de Greenbrier-bubbel sluipte om twee uur naar Charlottesville, Virginia te rijden om gezondheidsvoedsel te kopen. Ze werd gediskwalificeerd.

“Ze hebben meer personeel dan spelers (252) dan wij, ” zei Ramos. ‘Het is een spel met cijfers. Het is een geweldige organisatie en (de USTA) heeft al heel lang het grootste toernooi ter wereld georganiseerd. Als iemand een kans heeft, is het zeker de US Open. ”

Ramos crediteert de arbeiders van de Greenbrier voor hun ijver bij het schoonmaken, maar ook voor de spelers. Een voorbeeld was Genie Bouchard die op safe speelde toen een fan vroeg om een ​​foto met haar te maken.

‘We bleven allemaal bij elkaar’, zei Ramos. “Dat is een grote reden voor ons succes. Wanneer [Bouchard] werd door een fan gevraagd om een ​​foto te maken, het verwarmde mijn hart dat ze zei: “Dank je, maar als je samen een foto wilt maken, hebben we een masker nodig en moeten we 1,8 meter uit elkaar staan”. Ze namen de foto 6 voet uit elkaar. ”

Toch is het landelijke West Virginia niet bepaald Nassau County / Queens.

‘Greenbrier is een wijd open en veilige plek’, zei Ramos. “Het was een beetje geluk en hard werken. Het resort, ze moeten ook zaken doen, dus ze waren ijverig om de plek schoon te houden. We bevinden ons midden in de bergen van West Virginia, ver weg van werkelijk elke plaats. “

READ  Zine Month is een kans voor onafhankelijke TTRPG-makers om zich los te maken van Kickstarter

Woensdag maakte de Open bekend dat het prijzengeld 95 procent van de normale opbrengst zal bedragen – $ 52,4 miljoen. Van dat totaal is $ 7,6 miljoen gereserveerd voor spelers uit de mindere rangorde die een kans hebben verloren om te spelen in de geannuleerde kwalificatietoernooien).

The Open kondigde zijn geprojecteerde deelnemersveld aan zonder Roger Federer en Rafael Nadal maar met Novak Djokovic en 2019 Open-finalist Daniel Medvedev. Op het vrouwenveld zullen de twee Open-finalisten in Serena Williams en titelverdediger Bianca Andreescu zien.

De USTA geeft Kim Clijsters een wildcard als ze gezond is. Clijsters, uit pensionering, kwam naar voren als een ster op het WTT-circuit voor New York, maar verwondde haar buikspier.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *