Seruminstituut werkt samen met Gates Foundation om COVID-19-vaccin te maken

Seruminstituut werkt samen met Gates Foundation om COVID-19-vaccin te maken

De Gates Foundation zal GAVI geld verstrekken, dat zal worden gebruikt om Serum Institute te ondersteunen.

Bengaluru:

Serum Institute of India zei vrijdag dat het $ 150 miljoen aan financiering zou ontvangen van de Bill & Melinda Gates Foundation en de GAVI-vaccinalliantie om al in 2021 100 miljoen COVID-19-vaccindoses te maken voor India en andere opkomende economieën.

De kandidaat-vaccins, waaronder die van AstraZeneca en Novavax, zullen $ 3 per dosis kosten en zullen in 92 landen beschikbaar worden gesteld in GAVI’s COVAX Advance Market Commitment (AMC), zei het bedrijf in een verklaring.

De Gates Foundation zal het geld aan GAVI verstrekken, dat zal worden gebruikt om Serum Institute te ondersteunen.

GAVI, gesteund door de Gates Foundation, is een publiek-privaat wereldwijd gezondheidspartnerschap met als doel de toegang tot immunisatie in arme landen te verbeteren.

Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie en de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) leidt het COVAX – een plan dat is ontworpen om wereldwijd snelle en rechtvaardige toegang tot COVID-19-vaccins te garanderen.

COVAX streeft ernaar om tegen eind 2021 2 miljard doses goedgekeurde en effectieve COVID-19-vaccins af te leveren.

India meldde vrijdag een recordsprong in dagelijkse coronavirusinfecties en werd het derde land ter wereld met meer dan 2 miljoen gevallen. Alleen de Verenigde Staten en Brazilië blijven achter in het aantal besmettingen.

(Behalve de kop, dit verhaal is niet bewerkt door NDTV-medewerkers en wordt gepubliceerd vanuit een syndicated feed.)

READ  Nieuwe wijzigingen in Dragon Ball FighterZ op pc wekken enige hoop dat de inwisselbare netcode binnenkort zal verschijnen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *