Alexa kan nu Xbox Game Pass-titels downloaden

(Pocket-lint) – Amazon Alexa-gebruikers kunnen nu de hulp krijgen van de stemassistent om Xbox Game Pass-titels te downloaden.

Het abonnementspakket, waarmee gebruikers tegen een maandelijks bedrag kunnen kiezen uit een breed scala aan games op aanvraag, vereiste voorheen dat gebruikers deze downloads vanaf de Xbox- of Xbox-app moesten starten.

Met deze nieuwe integratie kunnen eigenaren van zowel een Alexa-apparaat – of het nu een Echo-luidspreker is of bijvoorbeeld de nieuwe Echo Buds – en een Xbox het proces vereenvoudigen.

Door te zeggen “Alexa geladen Alexa can now download Xbox Game Pass titles Vanaf Xbox Game Pass kan de slimme assistent de actie uitvoeren.


Hoe dit werkt, hangt natuurlijk een beetje af van of je Xbox al aan Alexa is gekoppeld. Als de twee al zijn verbonden, zal de spraakassistent automatisch het door u aangevraagde adres vinden en installeren. Gebruikers kunnen ook vragen wat er nieuw, populair is of de service binnenkort verlaat.

Als je je apparaten niet hebt gekoppeld, wordt je hierom gevraagd wanneer je Alexa vraagt ​​om een ​​titel te downloaden. Om dit te doen, moet je naar de Alexa-app gaan en een Xbox-vaardigheid installeren.

De verhuizing komt natuurlijk slechts een paar weken nadat Microsoft en Alexa hun krachten bundelden om het De Alexa-app voor Xbox, waarmee gebruikers e-mails en het weer op hun apparaat kunnen bekijken – een beetje zoals het Echo Show-programma op het apparaat.

READ  Al deze games ondersteunen 120 frames per seconde op Xbox Series X.

Zoals je zou verwachten, is Microsoft ook de eerste die profiteert van deze nieuwe downloadfunctie, aangezien Sony hetzelfde integratieniveau nog moet verkennen.

Beter nog, de functie wordt al uitgerold naar Amerikaanse gebruikers. Andere markten zullen het voordeel in de toekomst ontvangen, maar op dit moment is er geen tijdschema voor deze neergang.

Geschreven door Connor Allison.

Written By
More from Vanessa Hale

Kies er een: wat is je favoriete Assassin’s Creed-spel? – Voorzien zijn van

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde Pick One! Vandaag, om...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *