Alles wat u moet weten over deze Google-concurrent

DuckDuckGo ziet eruit als een restaurant waar je Pekingeend kunt bestellen, maar dat is het niet. Het is een alternatief voor Google, met als grootste voordeel dat het niet naar alles kijkt wat je doet. Dus je kunt meer privacy hebben, DuckDuckGo.

DuckDuckGo

De naam DuckDuckGo komt van het spel Duck Duck Goose. Het is gestart door Gabriel Weinberg en dus is het belangrijkste om je zoekgedrag niet te onthouden. Ook belangrijk: de zoekresultaten zijn voor elke zoekopdracht hetzelfde, omdat ze niet worden beïnvloed door wat u vervolgens doet. Je kunt ook ‘blasts’ gebruiken, dit zijn snelkoppelingen om snel iets te vinden. Als je bijvoorbeeld schrijft! yt, het zoekt op YouTube. erg makkelijk.

Als u snel naar DuckDuckGo wilt gaan, typt u ddg.gg in de adresbalk. Hoewel je DuckDuckGo ook als je standaardbrowser in Android kunt instellen. Iets wat voorheen Google standaard was, maar mede door de inspanningen van DuckDuckGo zelf wat inmiddels is uitgebreid naar veel zoekmachine aanbieders. Je kunt het ook als app downloaden in de Play Store, waarna het je ook zal vragen of je het als je standaardbrowser wilt instellen.

google alternatief

Houd er rekening mee dat DuckDuckGo zich meer richt op Amerikaanse websites, dus als u Nederlandse zoekopdrachten uitvoert, ziet u mogelijk minder zoekresultaten dan u verwacht. Je zult er ook aan moeten wennen: het is vergelijkbaar met Google, maar je zult moeten zoeken waar je alles kunt vinden en wennen aan hoe de zoekresultaten worden weergegeven. Het is echter de moeite waard als u waarde hecht aan uw gegevens en schone zoekresultaten wilt zien die buiten uw internetbubbel vallen.

READ  Android 12: dus je kunt het downloaden en dat is nieuw

Ben je geschokt dat je nog steeds advertenties in zoekresultaten ziet? Geen zorgen, want deze zijn niet gebaseerd op een profiel, maar eerder willekeurig. DuckDuckGo moet echter ook geld verdienen, juist omdat het dat niet kan door uw gegevens te verkopen, dus u moet zich tevreden stellen met advertenties. Het is niet zo erg hoeveel het er zijn en als je er eenmaal aan gewend bent, merk je het niet eens meer. Het voordeel is dat DuckDuckGo het belangrijk vindt dat er geen restricties aan verbonden zijn, dus mocht je hier vragen over hebben, dan kun je gewoon zelf contact opnemen met DuckDuckGo.

Geeft u de voorkeur aan de incognitomodus in Chrome? Het lijkt misschien alsof u aan het browsen bent zonder tracking, maar dat is niet het geval. Gebruik DuckDuckGo dus alleen als je echt netjes wilt zoeken. Bovendien heeft het onlangs een optie aangekondigd om app-trackers van andere Android-apps te blokkeren, dus als je daarmee door wilt gaan, kun je dat heel snel doen.

More from Madison Garrett
Doe voorzichtig! Dit zijn de grootste verbruikers van gegevens over vakantie
De vakantieperiode komt er weer aan en dat betekent onverwachte kosten door...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *