Als ik The Ascent op Xbox Game Pass voor pc speel, zou ik willen dat ik op Steam kon spelen • Eurogamer.net

Ascent is een beetje een puinhoop op Windows 10.

Ik heb al gerapporteerd over hoe de nieuwste Cyberpunk twin-stick shooter-patch de Windows 10-versie van het spel beïnvloedde, met stotteren, slechte frames en andere technische problemen die spelers tegenkwamen.

Hier is een videodetail van Digital Foundry van The Ascent, getest op alle Xbox-consoles en pc.

Ik zit in hetzelfde schuitje. Ik speel The Ascent via Xbox Game Pass op pc, vandaar de Windows 10-versie, en sinds de onlangs uitgebrachte patch uitkwam, is deze vrijwel onspeelbaar.

Laten we niet vergeten dat ontwikkelaar Neon Giant een klein onafhankelijk team is van slechts een dozijn mensen. Ascent is een geweldige prestatie, met fantastische, ongelooflijk gedetailleerde omgevingen en leuke opnamen. Eerlijk gezegd is de game een wonder om naar te kijken, te verkennen en door te gaan. Het is in dit opzicht heel bijzonder (zie Edwins geweldige recensie The Ascent voor meer).

Maar het had vanaf het begin prestatieproblemen en had last van verschillende ernstige bugs. Ik slaagde erin om deze problemen te omzeilen met de pc-versie van Game Pass, maar de nieuwste patch stopte me met spelen.

Nu heeft Neon Giant zijn excuses aangeboden voor deze Windows 10-problemen en oplossingen aangeboden – oplossingen waardoor ik zou willen dat ik de game op Steam had gespeeld.

In een bericht op stoom-“We bieden onze oprechte excuses aan voor het ongemak en de problemen die je kunt tegenkomen”, vertelde Neon Giant aan getroffen Windows 10-spelers.

Hier wordt het geweldig. Neon Giant zegt in zijn bericht dat de Microsoft Store-versie van The Ascent op pc momenteel alleen DX12 ondersteunt, ongeacht of spelers “DX11” in het gamemenu zien verschijnen.

Ik heb de hele tijd met de specifieke DX11 gespeeld, want ja, deze optie is beschikbaar in de Windows 10-versie en is standaard ingesteld.

Dus wat doe je? De door Neon Giant voorgestelde oplossing is vergelijkbaar met de oplossing die vorige week door spelers werd voorgesteld.

Als je geen GeForce RTX of gelijkwaardige GPU hebt, selecteer dan DX12-modus in het gamemenu en controleer of raytracing is uitgeschakeld. DX11-selectie werkt momenteel niet (de game blijft in DX12-modus met ray tracing ingeschakeld, zelfs als DX11 wordt weergegeven, tenzij je ray tracing handmatig uitschakelt en overschakelt naar DX12-modus).

Als je een GeForce RTX of gelijkwaardige GPU hebt, kun je DLSS uitvoeren en met ray tracing spelen.

Schakel ray tracing handmatig uit en schakel over naar de DX12-modus.

Ik heb dit geprobeerd en de dingen zijn verbeterd, hoewel het niet meteen lijkt, met ervaring met framesnelheid en stotteren bij het opstarten.

Neon Giant zei dat dit een bekend probleem is:

“Houd er rekening mee dat wanneer de game in DX12 wordt gespeeld, het even duurt voordat de framerate volledig is gestabiliseerd. We werken aan een oplossing hiervoor en verbeteren de prestaties voor spelers op alle platforms.”

Het is vervelend genoeg om te ontdekken dat je ray tracing handmatig moet uitschakelen en moet overschakelen naar de DX12-modus (hoeveel mensen zullen de oplossing van de ontwikkelaar niet zien?) alleen om goede prestaties te krijgen, maar wat behoorlijk frustrerend is, is het updateproces van de game.

Zoals gezegd speel ik The Ascent via Game Pass op pc, dus ik gebruik de officiële Xbox-app. Deze app, beste lezer, is een hoop onzin. Games worden niet automatisch bijgewerkt, zelfs niet als deze schakelaar is geselecteerd. Op de knop klikken om een ​​game handmatig bij te werken – zelfs als de app Update beschikbaar toont – werkt niet. Het werkte niet voor mij met The Ascent en Tetris Effect: Connected, een andere Windows 10-game die ik had geïnstalleerd.

1
Het lijkt alsof ik games niet kan updaten via de Xbox-app, irritant genoeg.

Wat is hier de oplossing? Als je niet de juiste versie van The Ascent speelt, moet je de game volledig verwijderen en opnieuw installeren om de nieuwste versie van de game te krijgen. verbazingwekkend.

Het grootste deel van mijn pc-game-ervaring wordt gedaan via Steam, en de Steam-versie van The Ascent heeft niet veel van deze problemen (zoals Neon Giant zei, Ascent op Windows 10 en Steam zijn twee verschillende versies, en ze worden afzonderlijk bijgewerkt). Mijn ervaring met het spelen van pc-games via Xbox Game Pass voor pc was niet positief. Ik ben dol op Game Pass, zoals ik me veel voorstel, maar Microsoft heeft nog veel meer werk te doen voordat Game Pass op pc vergelijkbaar is met de inspanningen van Valve.

READ  Tulip City Softbal teams in de wilde wedstrijden op vrijdag; Computer honkbal valt KNIA KRLS Radio
Written By
More from Max Mcgee

Xbox Game Pass: 21 geweldige Xbox- en pc-games voor de vakantie

Microsoft Als je al lid bent van Game Pass, de poging van...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *