Jeff Bezos en beroemde verloofde Lauren Sanchez arriveren in Los Angeles met zijn privéjet van $ 65 miljoen

Jeff Bezos voor de Blue Origin-ruimtecapsule

Jeff Bezos, Sir Richard Branson en Elon Musk, genoemd naar de NewSpace-groep, zeggen dat ze werden geïnspireerd door de eerste maanlanding in 1969, toen de Verenigde Staten de Sovjet-Unie versloegen in de ruimtewedloop, en het lijdt geen twijfel hoeveel. Elk van hen betekent het winnen van de New Space Race.

Amazon-oprichter Bezos leek de eerste te zijn die de ruimte in vloog, nadat hij plannen aankondigde om het op 20 juli aan boord van zijn New Shepard Blue Origin-ruimtevaartuig te lanceren.

De miljardair-magnaat zal reizen met zijn jongere broer Mark, de winnaar van de liefdadigheidsveiling van $ 28 miljoen en astronaut Wally Funk, 82.

Branson heeft nu echter aangekondigd dat hij van plan is om negen dagen eerder dan Bezos en zijn broer een suborbitale vlucht te maken. Hij onthulde op Twitter dat hij van plan is Astronaut 001 te zijn voor de Virgin Galactic-testvlucht op 11 juli.

Hoewel Musk, de oprichter van SpaceX en Tesla, zei dat hij naar de ruimte wilde gaan, en zelfs “sterven op Mars”, zei hij niet wanneer hij in een baan om de aarde zou kunnen lanceren.

SpaceX lijkt het voortouw te nemen in de bredere ruimterace van de miljardair met verschillende lanceringen met NASA-apparatuur naar het internationale ruimtestation en partnerschappen om toeristen tegen 2021 de ruimte in te sturen.

Op 6 februari 2018 stuurde SpaceX een raket naar de baan van Mars, 140 miljoen mijl verderop, met Musk’s rode Tesla Roadster eraan bevestigd.

NASA heeft al twee astronauten geselecteerd die aan boord zullen gaan van de eerste bemande Dragon-missie.

SpaceX is ook begonnen met het sturen van constellaties van 60 satellieten de ruimte in om zijn Starlink-netwerk te helpen vormen.

Musk hoopt dat dit zal zorgen voor een onderling verbonden netwerk van satellieten rond de aarde dat gratis internet zal brengen voor mensen over de hele wereld.

Branson en Virgin Galactic hebben een andere benadering van het innemen van ruimte. Het heeft herhaaldelijk en met succes testvluchten uitgevoerd met het Unity-vliegtuig van Virgin Galactic.

De eerste vond plaats in december 2018 en de laatste op 22 mei, waarbij de vlucht versnelde tot meer dan 2.000 mph (Mach 2,7).

Meer dan 600 rijke klanten, waaronder beroemdheden Brad Pitt en Katy Perry, hebben tot nu toe een stoel van $ 250.000 (£ 200.000) geboekt op een ruimtevlucht van Virgin.

Branson zei eerder dat hij verwacht dat Elon Musk de race naar Mars zal winnen met zijn eigen raketbedrijf, SpaceX.

Richard Branson met Virgin Galactic

Richard Branson met Virgin Galactic

SpaceShipTwo kan zes passagiers en twee piloten vervoeren. Elke passagier krijgt dezelfde zitpositie met twee grote ramen – één aan de zijkant en één boven het hoofd.

Het ruimteschip is 60 voet lang met een cabine met een diameter van 90 inch die maximale ruimte biedt voor astronauten om zonder zwaartekracht te zweven.

Het stijgt tot 50.000 voet voordat de raketmotor ontsteekt. SpaceShipTwo maakt zich los van zijn draagvoertuig, de White Knight II, zodra het de 50-mijlsmarkering passeert.

Passagiers worden ‘astronauten’ wanneer ze de Kerman-lijn bereiken, de grens van de atmosfeer van de aarde.

READ  Online switch moet profiteren van GameCube en Wii en 'meer' N64-content bieden, zegt voormalig NoA-chef

Het ruimteschip zal dan een suborbitale vlucht maken met ongeveer zes minuten gewichtloosheid, en de hele vlucht duurt ongeveer 1,5 uur.

Bezos onthulde in april 2017 dat hij Blue Origin jaarlijks financiert met ongeveer $ 1 miljard (£ 720 miljoen) aan Amazon-aandelen.

Het systeem bestaat uit een bemanningscapsule die bovenop een herbruikbare “New Shepard” booster-raket is gecomprimeerd.

Bezos is een van de rijkste mannen ter wereld en Blue Origin heeft 15 keer met succes een New Shepard gelanceerd.

Op zijn hoogtepunt bereikte de capsule 65 mijl (104 kilometer), net boven de officiële drempel voor ruimte en landde zeven minuten na de lancering verticaal.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *