Als u een upgrade naar een iPhone 12 of 12 Pro hebt uitgevoerd, moet u mogelijk de COVID-19-blootstellingsmeldingen opnieuw inschakelen

Het krijgen van een nieuwe telefoon is opwindend, maar het kan ook leiden tot een vervelende hoeveelheid tijd aan het aanpassen van instellingen, machtigingen en meldingen voor al je apps. Cloudback-ups zouden dit proces gemakkelijker moeten maken, maar ze vangen niet altijd alles op – je zult bijvoorbeeld dubbel willen controleren of COVID-19-blootstellingsmeldingen nog steeds zijn ingeschakeld op je nieuwe iPhone 12 als je herstelt vanaf een back-up . Ze zijn misschien niet, volgens BBC nieuws.

Als u zich zorgen maakt, kunt u hier last van hebben, dan kunt u blootstellingsmeldingen in iOS opnieuw inschakelen door de app Instellingen te openen en te selecteren Blootstellingsmeldingen, en klikken “Schakel belichtingsmeldingen in.”

Gebruikers merkten voor het eerst problemen op met de officiële contactopsporingsapp van de National Health Service (NHS) in het VK. Toen sommige eigenaren van een iPhone 12 en 12 Pro probeerden de app te openen nadat ze een eerdere iPhone-back-up hadden hersteld, kregen ze een foutmelding te zien. Het verwijderen en opnieuw downloaden van de app leek het probleem op te lossen door de gebruikers te vragen om COVID-19-blootstellingsmeldingen opnieuw in te schakelen, maar verwijderde ook alle locaties waar de gebruikers eerder hadden ingecheckt.

Het is niet duidelijk of dit probleem exclusief is voor iPhone 12-modellen of dat het herstellen van een iPhone vanaf een back-up de instelling zou kunnen uitschakelen: we vragen het aan Apple en zullen je op de hoogte houden met wat we horen. Toen we een van onze eigen iPhone 12-telefoons herstelden vanuit een back-up, merkten we dat blootstellingsmeldingen waren uitgeschakeld – dus we vermoeden dat het probleem zich misschien op systeemniveau bevindt in plaats van bij specifieke apps zoals NHS.

READ  PS5- en Xbox Series X-voorraad wordt vandaag na 9 uur ET bij Best Buy bereikt

Het blootstellingsmeldingssysteem was oorspronkelijk aangekondigd in april en gebruikt de Bluetooth van uw telefoon om u te laten weten of u in contact bent gekomen met iemand die positief is getest op COVID-19. De resulterende melding kan u ook leiden naar actuele COVID-19-informatie online en waar u een test voor uzelf kunt plannen.

Contactopsporing, automatisch of handmatig uitgevoerd, is geen wondermiddel om COVID-19-uitbraken onder controle te krijgen. Maar het is een van de vele stappen, waaronder een robuust en gemakkelijk toegankelijk testprogramma, dat u kan helpen erachter te komen of u eerder bent geïnfecteerd, zodat u niet bijdraagt ​​aan de verspreiding. Het opnieuw inschakelen van deze meldingen is een gemakkelijke manier – samen met het dragen van maskers en het wassen van uw handen – om mensen uit de gevarenzone te houden.

Written By
More from Lesley Curry
Update Google Chrome om de ontdekking van de nieuwe zero-day kwetsbaarheid in het wild te patchen
Google heeft oplossingen uitgerold voor vijf beveiligingslekken in zijn Chrome-webbrowser, waaronder een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *