Amazon haalt stekker uit game Crucible | na jaren van ontwikkeling NU

Webwinkelgigant Amazon heeft na jaren van ontwikkeling de stekker uit het spel getrokken Smeltkroes getekend, meldt het bedrijf zijn site.

Het schietspel Smeltkroes was sinds 2014 in ontwikkeling bij Amazon-dochter Relentless Studios. In het gratis spel konden spelers online tegen elkaar strijden.

Amazon bracht de game in mei van dit jaar uit, maar na veel klachten van spelers kwam de titel in juli weer in een testfase. Sindsdien werkt de studio aan een verbeterde versie.

“We hebben sindsdien alle ontvangen feedback geanalyseerd en een moeilijke keuze gemaakt”, schrijft Relentless Studios nu op haar blog. “We zullen stoppen met ontwikkelen SmeltkroesDe ontwikkelaars gaan werken aan andere games van Amazon, waaronder de online role-playing game Nieuwe wereld.

Amazon’s eerste serious game

Hiermee komt een einde aan de eerste serious game die Amazon wilde maken. De techgigant had al eerder games gemaakt, maar deze waren vooral bedoeld voor smartphones en tablets.

Amazon investeert steeds meer in games. Het bedrijf kocht een paar jaar geleden het streamingplatform Twitch. Ook Luna werd onlangs onthuld, waarmee gamers hun games vanuit datacenters kunnen spelen. Het concurreert met Google’s Stadia en Microsoft’s Game Pass.

READ  Culinair thuisevenement: The Tasting Games
Written By
More from Aubrey Mason

Schotse treinontsporing in Stonehaven een ‘uiterst ernstig incident’

De ontsporing vond woensdagochtend plaats aan de lijn in Stonehaven, zei de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *