De mooiste soundtracks van videogames op vinyl

Mensen die soundtracks van videogames kochten, waren lange tijd een soort nichegroep. Maar de groep mensen die soundtracks op vinylplaten koopt, groeit langzaam maar zeker. En waarom niet? Puristen zullen bevestigen dat het geluid van een vinylplaat net een beetje mooier en voller is dan wanneer je op een cd zou zetten. Tegenwoordig is dat echter natuurlijk alweer achterhaald en gebruiken we gewoon streamingdiensten. Gelukkig krijg je bij de aanschaf van de meeste vinylplaten ook een code om de nummers van het album te downloaden en onderweg te beluisteren. De soundtracks die we hieronder hebben geselecteerd, vallen om verschillende redenen op. Naast de uitstekende muziekstukken bieden deze albums vaak ook prachtig artwork, een unieke kleurenvinylplaat of exclusieve tracks die je op andere albums niet zult vinden.

Marvel’s Spider-Man Original Video Game Soundtrack Mondo Cover – Muziek gecomponeerd door John Paesano

Om te beginnen een vrij recente soundtrack. Natuurlijk hebben veel mensen de game op hun PlayStation 4 gespeeld en genoten van de avonturen van Peter Parker. De soundtrack wordt in de meeste recensies niet echt specifiek genoemd, maar het valt moeilijk te ontkennen dat de muziekstukken van John Paesano opbeurend en soms zelfs majestueus mooi kunnen zijn. Naast een stoere Spider-man hoes heeft deze Mondo versie ook een binnenkant met Mr. Negative als thema. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de twee unieke vinylplaten waarbij de eerste plaat prachtig knalrood is met een spider-man logo en het kleurenpatroon van de tweede plaat een mix van zwart en blauw biedt.

God of War Original Soundtrack – Muziek gecomponeerd door Bear McCreary

God of War slaagde erin om Kratos meer diepgang te geven dan bijna alle voorgaande games samen. De reis van de oude mopper en zijn zoon ‘Boy’, correctie Atreus, wist veel gamers door genuanceerde scènes en kleine details te bewegen. Natuurlijk mag een geweldige soundtrack niet ontbreken bij zo’n geweldige game en Bear McCreary is zeker onder de indruk van muziekstukken als God of War, Echoes of an Old Life en Lullaby of the Giants. Er zijn verschillende edities van deze vinyl soundtrack, waarbij de eerste edities bestaan ​​uit een doorzichtige gouden en blauwe plaat. Hoewel zelfs de reguliere vinylversie nog best lastig te vinden is, kun je met goed zoeken toch een exemplaar online vinden.

READ  Football Manager 2020 is nu gratis, Watch Dogs 2 ook!

Hero of Time, Music from the Legend of Zelda: Ocarina of Time – Muziek gecomponeerd door Koji Kondo

Voor Hero of Time nam componist Koji Kondo voor het eerst de soundtrack van Legend of Zelda: Ocarina of Time op met een orkest. Het Slowaaks Nationaal Symfonie Orkest is erin geslaagd om de toch al herkenbare Zelda-muziekstukken met veel meer fanfare tot leven te brengen. Naast de iconische muziek biedt de soundtrack ook prachtig artwork waarbij de hoezen van de platen ook onderdeel uitmaken van de vormgeving van de hoes. De twee vinylplaten zijn ook gekleurd als groene en paarse roepies en de binnenkant van de omslag herbergt het landschap van Hyrule Field in twee instellingen. Hero of Time is ook redelijk geprijsd van de vele game soundtracks, dus als fan van Legend of Zelda mag deze soundtrack niet ontbreken in je verzameling.

Banjo Kazooie – Muziek gecomponeerd door Grant Kirkhope

Banjo Kazooie is een klassiek spel op de N64. Van de kleurrijke werelden, grappige personages tot de vele geheimen die je kunt ontdekken. Maar de soundtrack mag natuurlijk niet worden vergeten. De gekke deuntjes passen perfect bij het levelontwerp van de games. Excentriek, geestig en vooral heerlijk bizar. Er zijn verschillende versies van deze soundtrack beschikbaar. Maar onze persoonlijke favoriete versie is toch wel de omslag met een fotorealistische Banjo en Kazooie. De setlist verschilt per editie, dus echte fans van de game kunnen meerdere versies krijgen. Hoe dan ook, je hebt een vermakelijke verzameling pakkende en grappige muziekstukken die je dagen later op het werk zult neuriën.

Metal Gear Solid – Muziek gecomponeerd door Harry Gregson Williams en Riku Muranaka

Als je aan de muziek van Metal Gear Solid denkt, kom je vrijwel meteen muziekstukken in je hoofd tegen. Van ‘The Best Is Yet To Come’ tot natuurlijk de muziek die losbarst als je gepakt wordt en tegenstanders de achtervolging in gaan. Het hoofdthema van Metal Gear Solid blijft vaak urenlang in je hoofd hangen. En hoewel Metal Gear Solid om vele redenen gedenkwaardig is gebleken, staat de soundtrack samen met het gekke verhaal en de verslavende gameplay zeker in de top drie van redenen om de serie op te pakken. Deze vinyl soundtrack is verkrijgbaar in verschillende edities. De Grey Fox-variant was een exclusief verkrijgbare versie die slechts op enkele grote beurzen werd aangeboden, maar de reguliere editie is niet minder indrukwekkend. Naast de reguliere zwarte vinylplaten heeft de reguliere editie ook een variant met groene platen met een licht rookeffect.

READ  De 5 beste Android apps in de Play Store van week 51 - 2020

Skyrim – Muziek gecomponeerd door Jeremy Soule

De muziek van Skyrim is om vele redenen de moeite waard om naar te luisteren. Van dramatische nummers als Dragonborn tot de rustgevende geluiden van Ancient Stones, deze soundtrack heeft iets te bieden aan iedereen die Skyrim heeft gespeeld. Naast de prijzige edities van rond de 100 euro bestaande uit vier lp’s zijn er ook de normale edities verkrijgbaar. Deze kosten je waarschijnlijk rond de 40 euro, maar bieden gelukkig de bekendste nummers in de game. De Ultimate Edition is verkrijgbaar in verschillende varianten. Er zijn versies met een gouden plaat, een zilveren en een editie geïnspireerd op het huidpatroon van Paarthurnax. Houd er rekening mee dat de Ultimate Edition veel kan kosten, aangezien je er regelmatig rond de 150 dollar voor moet betalen op eBay.

Cuphead – Muziek gecomponeerd door Kristofer Maddigan

Cuphead wordt gekenmerkt door de unieke stijl van een cartoon uit de jaren 30. De begeleidende muziek past dus ook perfect bij een vinyl editie. Het heeft gewoon een zekere charme om de oude deuntjes uit een platenspeler te horen komen. Qua vormgeving zijn hier ook meerdere versies beschikbaar. Zo scoor je de normale editie, bestaande uit twee platen, voor een redelijke 40 euro. Ben je bereid wat meer geld te geven? Dan is er ook nog een luxe uitgave die uit vier dia’s bestaat en een mooi vormgegeven omslag heeft in de vorm van een boek. In plaats van hoofdstukken te lezen, kunt u nu stap voor stap door de reeks muziekstukken werken. En als leuk extraatje krijg je bij beide versies ook nog een code om de liedjes te downloaden.

Uncharted Trilogy – Muziek van Greg Edmonson

De Uncharted Trilogy werd in de loop van de tijd natuurlijk een vierdelige serie. En als we Lost Legacy meetellen, bestaat de serie uit vijf delen. Of komen we met de PS Vita-game Golden Abyss tot zes delen? Hoe dan ook, wat de Uncharted-serie kenmerkt, is een sterk gevoel voor avontuur, explosieve scènes en veel humor. En natuurlijk mag de muziek niet worden vergeten. De eerste drie delen van de serie zijn in deze collectie prachtig gebundeld tot drie kunstwerken. Elk onderdeel krijgt zijn eigen bord, unieke kleur en bijbehorend artwork. En voor mensen die het graag compleet willen houden, zijn er ook twee aparte delen voor deel vier en Lost Legacy beschikbaar.

READ  De ondernemer | Waar een crisis niet toe kan leiden: ondernemer ...

Megaman 1-11 The Collection – Muziek door Manami Matsumea, Yuko Takahara eva

Megaman 1-11 The Collection is een collectie die bestaat uit zes platen met de integrale soundtracks van Megaman 1-3 en een brede selectie uit de muziek van de andere partijen. Een limited edition van deze collectie bestaat uit blauw gekleurde borden en elk bord is voorzien van prachtig artwork van kunstenaar ultimatemaverickx. Niet minder dan 152 nummers behandelen de themamuziek van elk deel, het enorme aanbod aan robotmeesters om te verslaan en natuurlijk de muziek die aan Doctor Wily is gekoppeld. Het is zeker geen goedkope soundtrack, aangezien de meeste webwinkels nog minimaal 120 euro moeten betalen, maar als je fan bent van de kleine blauwe robot is het de moeite waard.

Megaman X The Collection.

Nou, deze soundtrack ligt nog niet in de winkels en werd pas eind juni aangekondigd, maar als je track negen interessant vond, kunnen we niet anders dan vermelden dat Laced Records Megaman X The Collection heeft aangekondigd voor een release in september. Deze collectie bestaat uit maar liefst acht vinylplaten en als je pre-ordert via hun website, is er zelfs een limited edition beschikbaar die een paarse en gele collectie platen biedt. Misschien is deze collectie qua muziek iets minder iconisch dan de originele games, maar met meer dan tweehonderd nummers op de soundtracks heb je zeker waar voor je geld. Ik heb hem in ieder geval al besteld.

More from Madison Garrett

de nieuwe achtergronden van macOS Big Sur 11.0.1

Apple heeft de eerste ontwikkelaarsbèta van macOS Big Sur 11.01.1 uitgebracht, die...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *