Amazon lanceert Regina King’s regiedebuut ‘One Night In Miami’

Amazon lanceert Regina King’s regiedebuut ‘One Night In Miami’

In het kielzog van Regina King’s regiedebuut ‘One Night in Miami’, dat dit jaar de première van het Toronto International Film Festival maakt, heeft Amazon Studios de wereldwijde rechten van de film opgepakt voor een release later dit jaar op tijd voor het awards-seizoen.

De film ‘If Beale Street Could Talk’ met een Oscar-winnende actrice gebaseerd op het door Olivier genomineerde toneelstuk van Kemp Powers 2013, dat hij heeft aangepast, volgt een jonge Cassius Clay die uit het Miami Beach Convention Center komt om de nieuwe World Heavyweight Boxing te worden Kampioen in de nacht van 25 februari 1964. De man die Muhammad Ali zou worden, heeft Sonny Liston zo schokkend verslagen. Terwijl massa’s mensen Miami Beach uitzwermen om de wedstrijd te vieren, brengt Clay – die niet op het eiland kan blijven vanwege de segregatiewetten uit het Jim Crow-tijdperk – in plaats daarvan de nacht door in het Hampton House Motel in een van de historisch zwarte buurten van Miami die viert met drie van zijn beste vrienden: activist Malcolm X, zanger Sam Cooke en voetbalster Jim Brown. De volgende ochtend komen de vier mannen naar voren, vastbesloten om een ​​nieuwe wereld voor zichzelf en hun mensen te definiëren.

Eli Goree speelt Clay, Kingsley Ben-Adir speelt Malcolm X, Aldis Hodge speelt Brown en Leslie Odom Jr. speelt Cooke.

“‘One Night in Miami’ legt prachtig een belangrijk moment in de geschiedenis vast toen deze geweldige geesten zich verzamelden en uiteindelijk hielpen het gesprek vorm te geven over wat we tegenwoordig kennen als de burgerrechtenbeweging,” zei Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios. “Regina King is een natuurkracht – ze beheerst haar vak voor de camera zoals we hebben gezien in haar uitgebreide oeuvre en neemt nu haar talent achter de camera. We zijn zo trots om Regina en Kemp te verwelkomen bij de Amazon-familie. “

READ  Phillies v.Nationals - Samenvatting van het spel - 12 mei 2021

King zei: “Amazon’s enthousiasme voor‘ One Night in Miami ’is zowel nederig als opwindend. Ik ben vereerd om ze als partners te hebben bij mijn regiedebuut voor speelfilms. ”

Producenten zijn Jess Wu Calder en Keith Calder van Snoot Entertainment (“Blindspotting”, “Anomalisa”) en Jody Klein van ABKCO (“The Rolling Stones Rock and Roll Circus”), King en Powers zijn uitvoerende producenten.

ABKCO zal samen met de film het officiële “One Night in Miami” originele soundtrackalbum uitbrengen.

King, een 3x Emmy-winnaar, werd onlangs genomineerd voor haar vijfde Primetime Emmy voor haar beurt in HBO’s beperkte serie ‘Watchmen’ in de categorie Lead Actress voor haar beurt als burgerwacht Sister Night.

ICM Partners vertegenwoordigt King en onderhandelt namens de filmmakers over de deal. King wordt ook vertegenwoordigd door advocaat Nina Shaw en wordt geleid door John Carrabino.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *