Ambulance in brand gestoken, stenen bekogeld in ziekenhuis na de dood van Covid-19 patiënt in Karnataka’s Belagavi

Ambulance set on fire in Belagavi

Op woensdag (22 juli) nacht was Belagavi getuige van onrust over de COVID-19-situatie in het district. Na de dood van een 55-jarige COVID-19-patiënt aan het Belagavi Institute of Medical Sciences (BIMS) staken familieleden van de overleden patiënt en een menigte van meer dan 100 mensen een ambulance in brand en gooiden stenen naar het ziekenhuis.

Het incident heeft geleid tot een groot debat over de verantwoordelijkheid voor de dood van een COVID-19-patiënt. Bovendien is het ook een kwestie van publieke onrust geworden over de medische infrastructuur in de wijk.

Het overlijden van de COVID-19-patiënt leidt tot een botsing tussen ziekenhuis en gezin

Een 55-jarige patiënt in Karnataka’s Belagavi werd opgenomen in BIMS met SARI. Hij testte positief op COVID-19 en is woensdag overleden. Zijn dood veroorzaakte een ruzie tussen het gezin en het ziekenhuis over de behandeling. Een menigte van 100 ging vervolgens door met het in brand steken van een ambulance.

De meute stak niet alleen de ambulance in brand, maar gooide stenen naar het ziekenhuis en had een gewelddadige botsing met medische hulpverleners. De menigte bekogelde ook stenen op politieauto’s in de buurt. Het duurde een uur voordat de politie de situatie onder controle had.

Twitter

De districtscommissaris sprak met de media ter plaatse dat de meute boos was op de behandeling en problemen met het ziekenhuis en zulke drastische maatregelen had genomen, maar hij zei: “Hoe emotioneel ze ook waren, gezien de situatie waarin ze zich bevonden had dit niet moeten doen. ‘ Niemand zat in de ambulance op het moment dat deze werd verbrand.

Er loopt een onderzoek en er is een zaak geregistreerd. Bepaalde familieleden van een overleden patiënt vertelden de New Indian Express in een video dat het ziekenhuis hen vertelde dat er geen ambulances waren en dat ze de patiënt met hun eigen auto naar het ziekenhuis moesten brengen, het ziekenhuis had gezegd dat ze dat niet deden zuurstof of bedden hebben.

Vanwege de situatie kwamen veel medische hulpverleners en ziekenhuispersoneel donderdagochtend buiten BIMS bijeen om te protesteren tegen de gebeurtenissen van woensdagavond.

READ  Een sketch die de pijn laat zien van het voor het eerst spelen van Tekken in de gerangschikte modus van Tekken 8 door MightyKeef

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *