AMD reed PS5-, Xbox- en GPU-eenheden van een verlies in 2020 naar een potentieel miljard in 2022

Vandaag leren we voor het eerst hoe groot AMD’s gaming-business is – en het antwoord is $ 5 miljard per jaar. Dat is hoeveel het bedrijf in 2021 verdiende met de “semi-toegewijde” chips die in Sony’s PS5, PS4 en elke moderne Microsoft Xbox gaan, evenals de discrete GPU’s die je in grafische kaarten en gaming-laptops vindt.

Het lijkt erop dat het ook een zeer winstgevende onderneming is geworden – bijna $ 1 miljard aan inkomsten in 2021 – en zou dat dit jaar kunnen overtreffen: tijdens een winstoproep zegt CEO Lisa Su dat het bedrijf meestal het grootste deel van zijn geld uit gameconsoles haalt in het derde kwartaal , die op schema liggen om “record semi-geoormerkte jaarlijkse winst in 2022” te behalen.

In 2020, AMD eigenlijk Kwijt $ 138 $ 1 miljoen aan games… maar in slechts één jaar tijd stegen de bedrijfsopbrengsten met meer dan $ 1 miljard tot $ 934 miljoen in 2021. Eind 2021 begon Sony winst te maken met de PlayStation 5, hoewel Sony nog steeds geen last heeft van het aanbod beperkingen; Microsoft maakt over het algemeen geen winst op de Xbox zelf, al zal AMD zeker chipleverancier zijn.

Dit kwartaal stegen de gaming-inkomsten van AMD met 32 ​​procent op jaarbasis.

Games-inkomsten voor 2021: $ 5,6 miljard.

Dat is alles volgens het bedrijf Winst voor het tweede kwartaal van 2022, zoals je kunt zien op de dia hierboven. Zoals we in mei meldden, is dit het eerste kwartaal dat het bedrijf gaming heeft opgesplitst in zijn eigen financiële segment: voorheen werden de inkomsten van gameconsoles gecombineerd met datacenter en geïntegreerd, en werden GPU’s gebundeld met CPU’s.

AMD is van plan om later dit jaar RDNA 3 GPU’s uit te brengen; Ze zullen chips van 5 nanometer gebruiken en AMD belooft “meer dan 50 procent prestatieverbetering per watt van de generatie”. Hoewel AMD zegt dat er nu een langzamere vraag naar gaming-graphics is – pc’s in het algemeen vertragen, tussen haakjes – verwacht het dat de nieuwe lancering de vraag in het vierde kwartaal zal verbeteren.

Gaming is nu AMD’s op één na grootste na het “klant”-bedrijf (desktop- en laptopprocessors), hoewel de datacenteractiviteiten momenteel ook exploderen. Het is momenteel 83 procent jaar op jaar gestegen.

Embedded omvat nu Xilinx, een bedrijf dat AMD in februari overnam.

Dit is hoeveel AMD’s omzet in het algemeen is gegroeid.

Recordomzet kwartaal na kwartaal, nu op $ 6,6 miljard.

READ  'A Memoir Blue' wordt in maart gelanceerd met Xbox Game Pass
Written By
More from Vanessa Hale
Marvel’s Avengers brengt nieuwe patch uit voor PS4 en Xbox One
De Marvel’s Avengers team blijft verbeteringen aanbrengen in de game voordat er...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *