AMD’s Zen 4 AM5-socket kan een vergelijkbaar pin-ontwerp van Intel aannemen

Wanneer AMD’s Zen 4-processors ergens volgend jaar arriveren, wordt verwacht dat ze een nieuwe AM5-socket gebruiken, ter vervanging van de AM4-socket die wordt gebruikt in de beste gaming-CPU van het bedrijf. Dit betekent dat momenteel de beste AMD-chipset-gamepads niet compatibel zullen zijn. Gelekt ExCovicsDe AM5-socket, die eerder met succes AMD-informatie heeft gelekt, heeft enkele geruchten over de AM5-socket opgehelderd en er is een verrassing.

In eerdere sockets gebruikte AMD een Pin Grid Array (PGA) -lay-out, waarbij de pinnen zich op de CPU bevinden in plaats van op het moederbord. Intel heeft in eerdere generaties vastgehouden aan het Land Grid Array (LGA) -ontwerp en Execufix beweert dat het Red-team van plan is om over te schakelen naar een vergelijkbaar ontwerp, waarbij de AM5-socket de LGA 1718-lay-out gebruikt, in tegenstelling tot de PGA 1331-socket die op de AM4 wordt gebruikt. Dit ligt heel dicht bij de LGA 1700-aansluiting die is gepland voor het Elzenmeer.

Hoewel de tweet eerdere geruchten ondersteunt dat het Zen 4-platform DDR5-ondersteuning naar het platform zal brengen, getuigt het dat er geen ondersteuning zal zijn voor PCIe 5.0, ondanks de mogelijkheid dat Intel’s 12e generatie CPU’s ondersteuning zullen toevoegen. Dit zou het rode team in de toekomst in het nadeel kunnen brengen wanneer het wordt gecombineerd met de beste SSD voor gaming.

Het is onduidelijk of deze nieuwe socket betekent dat uw beste CPU-koeler compatibel zal zijn, of dat deze uw nieuwe computer moet vervangen.

Als Alder Lake iets is waar je langs gaat, U heeft waarschijnlijk een nieuwe montagekit nodig als u uw bestaande lucht- of waterkoeler wilt blijven gebruiken. Natuurlijk wil je dit gerucht met een snufje zout aanpakken. Totdat AMD het platform zelf aankondigt, is geen van deze specificaties in steen gebeiteld.

READ  Project Cars 3 krijgt eerste DLC

{“Scheme”: {“Page”: {“Content”: {“Title”: “AMD’s Zen 4 AM5 Socket kan een Intel-vergelijkbaar pinontwerp aannemen”, “type”: “post”, “category”: “Games – Software}, Gebruiker: {“loginstatus”: false}, “game”: {“publisher”: “”, “genre”: null, “title”: “Gaming Hardware”, “genres”: null}}}}

Written By
More from Max Mcgee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *