Among Us, een moordmysterie dat zich afspeelt in de ruimte, is de nieuwste miljoenengekte in videogames

De exponentiële populariteit van de game bracht de ontwikkelaars ertoe om donderdag aan te kondigen dat ze een vervolg op de game stopzetten, om zich beter te kunnen concentreren op het uitbreiden van de bestaande versie. Het spel bereikte meer dan een miljoen spelers op 3 september en was tegen vrijdag uitgegroeid tot meer dan 3,5 miljoen gelijktijdige gebruikers wereldwijd.

“We hebben het vervolg geannuleerd omdat we de mogelijkheid zagen om iets sneller terug te geven aan de spelers dan het maken van een nieuwe, betere versie”, vertelde Forest Willard, een ontwikkelaar bij InnerSloth, die Among Us maakt, tegen CNN Business. “Op de lange termijn zal het meer werk zijn, maar we zijn verheugd dat spelers de game updaten, en plotseling is er een gloednieuwe functie of map die nieuwe ervaringen ontgrendelt.”

Onder ons is gebaseerd op andere sociale aftrekposten feest spelletjes zoals de maffia, waar een groep onschuldigen hun dagelijkse leven leidt terwijl moordenaars, die hun identiteit verborgen hebben, ’s nachts moorden plegen. De groep moet bepalen wie schuldig is en de bedriegers uit de weg ruimen voordat ze hun meerderheid verliezen.
InnerSloth, een driepersoonsbedrijf, bracht Among Us uit in 2018. Willard is de programmeur en doet de zaken van het bedrijf. Het veroorzaakte toen niet veel opschudding, hoewel het populair werd in landen als Korea en Brazilië. Pas deze zomer ging het spel van start in de VS, toen een Twitch-streamer met een fanbase van 2,8 miljoen kijkers begon het te spelen.

Among Us kost $ 5 op pc-gameswinkel Steam of de indiewinkel Itch.io, en het is gratis met advertenties op mobiel. Spelers kunnen extra aankopen doen om hun in-game personages te versieren en aan te passen. InnerSloth weigerde commentaar te geven op verkoopcijfers en totale inkomsten.

READ  Forspoken streeft naar de "hoogste visuele kwaliteit ooit" in een open-wereldgame

Het spel vereist vier tot tien spelers, die willekeurig de rollen van een bemanningslid of een bedrieger krijgen toegewezen. Er zijn altijd meer bemanningsleden dan bedriegers aan het begin. Gedurende het spel proberen bemanningsleden hun taken te voltooien en bedriegers proberen de bemanning te vermoorden en het ruimteschip te saboteren zonder gepakt te worden.

Onder ons brengt veel leugens, beschuldigingen en boze ontkenningen met zich mee – een perfect recept voor betrokkenheid bij sociale media. De grootste individuele maker van YouTube, PewDiePie, heeft het gespeeld, net als rapper en zanger Soulja Boy.

Among Us is niet het enige indiegame dat dit jaar van de grond komt. Fall Guys is een luchtige battle royale waar de spelers jellybeans zijn die zich een weg banen door doolhoven, springuitdagingen en andere activiteiten om de beste uit 60 spelers te worden. Het verkocht meer dan 7 miljoen exemplaren in de Steam-winkel binnen een maand na de lancering in augustus.

Alle populariteit roept de vraag op: wat is de toekomst voor Among Us? InnerSloth-ontwikkelaars weten dat ze moeten voortbouwen op hun succes en spelers betrokken moeten houden. Hun beslissing om een ​​vervolg te knippen is logisch, zeggen experts.

“Op dit punt zou het maken van een vervolg het publiek verdelen. Het is een beter idee om de betrokkenheid bij de huidige game hoog te houden en meer inkomsten te genereren via in-game aankopen”, zegt Cassia Curran, een adviseur bij Wings Interactive, een fonds dat investeert in diverse spellen.

Willard, de Innersloth-ontwikkelaar, zei dat het team van plan is om functies aan Among Us toe te voegen, waaronder de mogelijkheid om vrienden toe te voegen, een kleurenblindmodus en een manier om de bedieningselementen aan te passen.

READ  De 5 voetbalwedstrijden die je vandaag moet bekijken | voetbal nieuws

“Deze maken het spel gewoon gemakkelijker voor mensen om keer op keer van te genieten”, zei hij.

More from Madison Garrett
De coach van Washington, Jimmy Lake, raakt een speler tijdens de wedstrijd in Oregon, waardoor de competitie op onderzoek uit gaat
Washington bestudeert een incident tussen tweedejaars voetbalcoach Jimmy Lake en nieuwe linebacker...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *