Analogue zal in 2021 een gameconsole uitbrengen waarop NEC-games draaien – Gaming – Nieuws

Retro-consolemaker Analogue heeft zijn variant van de NEC-consoles onthuld, de Duo. De console ondersteunt games uit de TurboGrafx-16, TurboGrafx CD, SuperGrafx en Super Arcade CD-ROM-bibliotheken.

De console heeft een slot voor de zogenaamde HuCard, ook wel bekend als de TurboChip, en een cd-rom-speler, aangezien de consoles die de Duo bootst deze twee gebruikte media na. Daarnaast ondersteunt de Duo de originele controllers door de aanwezigheid van de originele aansluiting ervoor, een ronde stekker met acht pinnen. Bediening is ook mogelijk via bluetooth, usb-a en met 2,4 GHz controllers zoals die van 8BitDo.

Analogue houdt vol dat het geen emulatie gebruikt. In plaats daarvan gebruikt het een Altera Cyclone V, een fpga geprogrammeerd “duizenden uren” om de originele hardware zo getrouw mogelijk te reproduceren. Niettemin is de video-uitvoer in 480p, 720p of 1080p. Om de beleving van de consoles uit die tijd weer te geven zijn er opties ingebouwd op het gebied van scan lijnen, er is een aanpasbare scaler en de mogelijke uitrekking van het beeld kan ook worden aangepast. Bovendien is de console regiovrij.

De console zou in 2021 in een gelimiteerde oplage moeten verschijnen voor $ 199, -. Europese klanten kunnen daar bovenop rekenen op invoerrechten en btw. Verder komt er ook een HuCard / TurboChip-adapter voor de aankomende Analogue Pocket, zodat je deze ook op de handheld kunt spelen. Die adapter kost $ 30.

READ  Itagaki van Ninja Gaiden heeft een nieuwe studio en zal "vereerd" zijn om met Xbox te werken
Written By
More from Aubrey Mason

Outriders-spelers zullen “God Roll” -vervangers ontvangen voor verloren aandelen

Het kostte te lang en te veel moeite om te verpletteren Slechte...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *