Hulp bij het installeren van de CoronaMelder-app | RTV Zaanstreek

19-10-2020 11:51

REGIO – In het kader van ‘Samen krijgen we corona naar beneden’ hebben al meer dan 3,2 miljoen mensen de CoronaMelder-app gedownload. De app laat je weten of je mogelijk besmet bent met het coronavirus. Op deze manier kunt u voorkomen dat u onbewust een ander besmet. Als u het moeilijk vindt om de app te installeren, kunt u bij de meeste bibliotheken terecht. U kunt ook bellen met de DigiHulpline. Iedereen met een geschikte telefoon kan bijvoorbeeld CoronaMelder downloaden. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Jolanda Felix-van Keulen (zie foto) is lokaal coördinator van de Drentse bibliotheken en helpt bezoekers bij het installeren van de app. Zij vertelt: “In de bibliotheek helpen we bezoekers op verschillende manieren om CoronaMelder te installeren. Bijvoorbeeld door stap voor stap uit te leggen hoe het moet, zodat ze het zelf kunnen doen. Indien nodig kunnen we ook naar mensen kijken. Vervolgens vragen we of ze akkoord gaan met het uitwisselen van de anonieme codes met andere app-gebruikers en het ontvangen van de notificaties. “

Van Keulen geeft een voorbeeld hoe dat werkt als mensen naar de bibliotheek komen voor hulp bij de installatie: “Zo kwamen er vorige week een paar vrienden naar de bibliotheek. Ze wilden de app downloaden en vonden het leuk als iemand keek. Ik heb ze een voor een geholpen. Als gevolg hiervan hebben ze de app zelf op hun telefoon geïnstalleerd. “

Hoe werkt CoronaMelder?
De app stuurt je een notificatie als je langer dan 15 minuten in de buurt bent van iemand die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker waar je een goede band mee hebt en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kunt nemen en of je je kunt laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te raken en voorkom je dat je onbewust iemand anders besmet. Omdat je het coronavirus al kunt doorgeven voordat je je ziek voelt.

Hulp in bibliotheken door heel Nederland
In de meeste Nederlandse gemeenten zijn er bibliotheken die hulp bieden bij het installeren van CoronaMelder. Op de website van de Zaanse bibliotheek kun je zien welke vestigingen meedoen.

READ  Beste iPhone-achtergronden van de week (Wekelijkse achtergrond #44 2021)

Hulplijnen
Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, techniek of beveiliging kunt u terecht op www.coronamelder.nl. Voor vragen over de app zelf kun je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Vind je het lastig om de app te installeren, maar kun je geen bibliotheek bezoeken? U kunt ook bellen met de DigiHulplijn op 0800-1508. De DigiHulpline is elke werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur. De ervaren vrijwilligers helpen u graag en geduldig stap voor stap bij het installeren van de app. Ze kunnen u ook helpen bij het gebruik van uw computer, laptop, smartphone of tablet. Bijvoorbeeld bij het voeren van videogesprekken, een onbekende melding op je scherm of het aanmaken van een e-mailadres.

More from Madison Garrett
Hoe Starling Marte meer dan 60 spellen kon spelen
Veteraan outfielder Starling Marte werd overgenomen van de Arizona Diamondbacks. De Marlins...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *