Android 12: dus je kunt het downloaden en dat is nieuw

Android 12 is nu eindelijk beschikbaar voor openbare download als bètaversie. Bekijk hoe u een besturingssysteem installeert en wat er nieuw is in dit artikel.

De Google De openbare bètaversie van Android 12, Die nu kan worden gedownload door specifieke gebruikers. De nieuwste versie van het besturingssysteem zit boordevol nieuwe functies en verbeteringen. In dit artikel leggen we uit hoe u Android 12 downloadt en wat er nieuw is.

Hoe download je Android 12?

Android 12 is technisch nog in bèta, maar eigenlijk moet alles af. Iedereen die niet kan wachten om het nieuwste besturingssysteem te downloaden, kan erdoorheen gaan Dit is de officiële Android 12-pagina Controleer of ze in aanmerking komen voor de proef.

Google werkt samen met de onderstaande merken om het bèta-besturingssysteem te lanceren en te testen. Op dit moment komen niet alle toestellen van alle fabrikanten in aanmerking, dus kijk op de gelinkte pagina als je smartphone in het midden staat.

 • Asus
 • Google Pixel
 • OnePlus (Update: Android 12 op OnePlus 9 (Pro) bouwt de smartphone. Wacht nog even op de update!)
 • Oppo
 • Realistisch wie ik ben
 • Scherp
 • Techno
 • TCL
 • Vivo
 • Xiaomi
 • ZTE

Dit is nieuw

Ontwerp

Er zijn veel redenen om Android 12 van tevoren te downloaden, en Google verschijnt er in één Blogpost Ik weet. Het nieuwste besturingssysteem wordt geleverd met een waslijst met nieuwe functies. Het meest opvallende is natuurlijk de visuele update. Google stelt dat Android 12 de meeste ontwerpwijzigingen introduceert in de geschiedenis van het besturingssysteem.

Android 12 introduceert bijvoorbeeld een systeem met de naam “kleurextractie”. Wanneer u een nieuw thema kiest, detecteert het besturingssysteem dominante en secundaire kleuren om automatisch widgets en andere elementen in te vullen. Dit geeft de software over het algemeen een uniform kleurenpalet.

READ  De top drie motorgebieden van Europa

Prestaties en privacy

Android 12 verbetert ook de prestaties van elke smartphone, zoals Google beweert. Onder de motorkap, geoptimaliseerde processen om de CPU-tijd voor het voltooien van taken tot 22% te verminderen.

Daarnaast introduceert het besturingssysteem een ​​nieuw privacydashboard. Android 12 maakt het downloaden van verdachte apps minder gedoe, omdat je na installatie eenvoudig via het hoofdcontrolepaneel kunt achterhalen welke apps informatie over jou nodig hebben.

Andere handige nieuwe Android 12-functies

Ten slotte hebben gebruikers die Android 12 downloaden nu toegang tot een waslijst met andere kleine nieuwe functies. Denk aan nieuwe widgets, notificaties opschonen, verbinding maken met een wifi netwerk via een “close” functie, een verbeterde instellingenpagina en een verbeterde eenhandige modus.

Oh, en eindelijk verscheen ook de gelekte slaapstandfunctie. Hierdoor kunnen gebruikers opslagruimte besparen door ongebruikte apps als het ware te comprimeren zonder ze te verwijderen.

Android 12 is nu in een open bètaversie en zal later dit jaar volledig worden vrijgegeven voor alle in aanmerking komende apparaten.

More from Madison Garrett

Beste Prime Day-gamingdeals: Top Switch-games met korting tot $ 40 bij Amazon

Dit verhaal maakt deel uit van Amazon Prime Day, CNET’s gids over...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *