Wearables waarschuwen straks ook voor coronabesmetting

De corona-app is al meer dan 400.000 keer gedownload, maar daarvoor heb je een smartphone nodig. Niet iedereen heeft dit en daarom hoopt de organisatie achter het bluetooth-protocol de achterliggende technologie over te brengen naar andere devices, zoals wearables.

Bij de corona-app draait alles om het volgen van contacten. Als je deze op je telefoon hebt geïnstalleerd, ontvang je een melding zodra je minimaal 15 minuten bij iemand bent die positief getest is op corona. Om ervoor te zorgen dat dit anoniem gebeurt, wordt bluetooth gebruikt waarbij willekeurige codes tussen apparaten worden uitgewisseld.

Lees ook: Download de Corona-app: zo werkt het

Bovendien is het ook Blootstellingsmeldingssysteem (ENS) nodig, die Google en Apple samen hebben ontwikkeld en onlangs beschikbaar hebben gemaakt voor Android-smartphones en iPhones. Niet alleen ‘onze’ CoronaMelder draait erop, ook corona-apps uit andere landen werken op dit systeem. Vaak zijn pogingen om uw eigen apps te ontwikkelen mislukt.

Jong en oud

De zogenaamde Bluetooth Special Interest Group werkt nu aan een manier om ENS ook naar wearables te brengen. Denk bijvoorbeeld aan fitnessbandjes en smartwatches, of misschien aan polsbandjes die speciaal voor dit doel zijn ontworpen. Volgens de bedenkers zouden ze van pas komen op (basis) scholen en in verzorgingstehuizen, waar smartphones minder vaak voorkomen.

Het is nog niet precies bekend wanneer de techniek klaar is voor gebruik.
READ  Overschakelen van iOS naar Android zonder gegevens te verliezen: de ultieme gids
More from Madison Garrett

Ingelmunsterse Cadeaubon voor eerste 1.000 inwoners die CoronAlert – Society downloaden

De gemeenteraad van Ingelmunster steunt het initiatief van de CoronAlert-app en wil...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *