Android 12: Lockscreen gebruikt Google Sans om nu te draaien

Android 12 Beta 4 heeft een behoorlijk aantal nieuwe functies en functionaliteit toegevoegd, maar het vergrendelscherm heeft drie aanpassingen ondergaan, waaronder een nieuw Google Sans-lettertype voor Now Play, evenals enkele verbeterde pictogrammen voor andere bestaande functies.

we hebben het gedaan diep duiken Dit is wat dit de nieuwste bètaversie van het besturingssysteem maakt, maar we vinden nog steeds nieuwe kleine aanpassingen en veranderingen naarmate we meer tijd besteden aan Beta 4. Het vergrendelingsscherm heeft enkele belangrijke veranderingen ondergaan met Android 12 Developer Preview en bevindt zich nu in bèta. Er zijn drie nieuwe tweaks toegevoegd met Beta 4, waaronder een ander gebruik van het Google Sans-lettertype, dit keer voor de nu populaire muziekherkenningsfunctie.

Het lettertype is veel breder, iets meer afgerond en enigszins op afstand van het smallere lettertype Roboto lijn eerder gebruikt. Het is heel nauwkeurig, maar je hebt het misschien al gezien en vond het moeilijk om te zien wat er is veranderd. Dus ja, je bent niet gek. Now Playing gebruikt alleen het Google Sans-lettertype zoals je zult zien op Gboard en verschillende andere delen van Android – en bijbehorende apps. U kunt hieronder zien hoe klein de wijziging is:

Een andere kleine wijziging – hierboven weergegeven – is het symbool voor kaarten en rijstroken. Het pictogram doet ons nu denken aan een creditcard met een magneetstrip in plaats van een portemonnee vol creditcards. Het is platter en gemakkelijker te ontcijferen als je snel kijkt. We kunnen verwachten dat dit een significante verandering zal zijn voor mensen die niet per se erg bekend zijn met Android en geconfronteerd worden met een nieuwe code voor het vergrendelscherm.

READ  Android 12 Beta 2.1 Internet Panel verwijdert Wi-Fi-verbinding verbroken

Deelnemen aan het nieuwe Google Sans-lettertype op Now Play en een bijgewerkt Cards & Passes-pictogram is een kleine wijziging in de locatie van de apparaatvergrendelingsindicator – of -vergrendeling. Het slotpictogram is naar een meer centrale positie verplaatst dan de onderste positie waarin het al zo lang heeft geleefd.

Geen van de veranderingen, of het nu het Google Sans-lettertype voor Now Play is of de gewijzigde pictogrammen en plaatsing, zal je dagelijkse ervaring met Android 12 Beta 4 drastisch veranderen – en het is niet zonder Problemen. Voeg echter het enorme volume van andere kleine aanpassingen toe en het resultaat is een compleet andere gebruikersinterface-ervaring dan Android 11 en eerder.

Laat ons weten wat u van de wijzigingen vindt in de opmerkingen hieronder.

Meer over Android 12:

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. meer.


Bekijk 9to5Google op YouTube voor meer nieuws:

Written By
More from Lesley Curry

Waterontharder Amfa 400

Table of ContentsWaterontharder ThuisWaterontharder Zelf MakenWaterontharder Zin Of OnzinWaterontharder Zelf MakenWaterontharder Technische...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *