Android Auto-app voor smartphones verdwenen in Android 12

Gebruik je Android Auto regelmatig? Dan is het belangrijk om te weten dat Google stopt met het gebruik van de Android Auto smartphone app. Lees hier hoe het zit.

Lees verder na de aankondiging.

Android Auto-app voor smartphones verdwijnt

Een van de leuke features van Android Auto is dat je de software ook kunt gebruiken als je geen infotainmentsysteem in je auto hebt. De dienst werkt goed op smartphones en is standaard op Android 10 en hoger. Als je een oude telefoon hebt, moet je de aparte Android Auto-app gebruiken. Deze app heet “Android Auto voor smartphones” en kan worden gedownload van de Play Store.

Android Auto voor telefoonschermen

Google LLC

Google laat op de site 9to5Google Houd er rekening mee dat de Android Auto-smartphone-app gedeeltelijk wordt stopgezet. Android 12, de grote update die binnenkort uitkomt, zorgt ervoor dat gebruikers automatisch “overgezet” worden naar de “rijmodus” van de Google Assistent. Deze functie is een standaard onderdeel van Android 12 en bevat alle functionaliteit van de Android Auto-app.

Android Auto-app voor smartphones is gestopt

In een verklaring zei Google dat de rijmodus de standaardmanier wordt om Android Auto op een smartphone te gebruiken. Als je telefoon de Android 12-update niet heeft ontvangen of als je een ouder apparaat hebt, verandert er voorlopig niet veel. De app blijft beschikbaar voor gebruikers van oudere Android-versies.

Meer over Android Auto

Android Auto is het eigen besturingssysteem van Google voor infotainmentsystemen in voertuigen. Je verbindt je smartphone met de auto en het Android Auto scherm verschijnt op een groter scherm. Je kunt dan allerlei apps gebruiken, zoals Google Maps, Spotify en WhatsApp. Google Assistant is ook verweven met Android Auto.

READ  Samsung Galaxy A71 krijgt nu de Android 11-update in Nederland

Met Android Auto krijg je bijna dezelfde ervaring, maar dan op het kleinere scherm van je apparaat. Onderaan zitten drie grote knoppen om te beginnen met navigeren, iemand bellen of naar muziek en podcasts luisteren met bijvoorbeeld Spotify en YouTube Music. In de lijst is er nog een snelkoppeling naar de Play Store, waar applicaties die Android Auto ondersteunen zijn gegroepeerd.

Lees ook: Android Auto review 2021 en Android Automotive review

Android Auto review in 2021: je kunt het onderweg doen met het besturingssysteem

Lees het laatste Android Auto-nieuws:

More from Madison Garrett

De 27 snelst voltooide games van de nieuwste Xbox-verkopen

Een nieuwe week betekent een nieuwe verkoop en een nieuw snel aanvullend...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *