Android Neighbor-bèta is nu beschikbaar voor Windows

Android Neighbor-bèta is nu beschikbaar voor Windows

Google rolt een bètaversie van Android’s Near Sharing-functie uit op Windows. Delen in de buurt maakt het gemakkelijk om bestanden te delen tussen verschillende apparaten, zoals uw pc en Android-apparaat.

Delen sluiten

Google heeft op CES aangekondigd dat de functie eraan komt en het lijkt nu in een stroomversnelling te komen. Je kunt de bijna-bètaversie van de Windows-app hier meteen downloaden Android. com, hoewel de bètaversie alleen beschikbaar is in de VS en bepaalde regio’s. Nederland is een van de regio’s, maar het lijkt erop dat de downloadknop voor de nieuwe tool op dit moment alleen openstaat voor de Verenigde Staten.

Hiervoor heb je een Windows 10 pc of laptop nodig. Apparaten met een ARM-processor worden niet ondersteund. Om communicatie tussen apparaten mogelijk te maken, moet je Bluetooth en wifi hebben ingeschakeld en kunnen apparaten elkaar binnen 5 meter vinden.

Stuur bestanden

Het idee is dat je een bestand sneller kunt overzetten dan wanneer je bijvoorbeeld het hele ding zelf hebt verplaatst of op je eigen schijf hebt gezet. U kunt met één druk op de knop video’s, foto’s, documenten, audiobestanden en zelfs hele mappen overzetten tussen uw Android-apparaat en Windows-pc. Dit kan handig zijn als je een foto bewerkt op je telefoon, maar houd er rekening mee dat je beter af bent met wat meer werkruimte. Het kan soms veel zijn om op dat kleine smartphonescherm te rommelen.

Als u wilt deelnemen aan de bèta, wordt u na het downloaden gevraagd in te loggen op uw Google-account, zodat u precies kunt selecteren hoe u wilt deelnemen. U kunt er ook voor kiezen om alleen uw contacten toe te staan ​​iets met u te delen. Als u helemaal niet aan uw Google-account wilt worden gekoppeld, doe dat dan niet. U kunt Dichtbij delen ook gebruiken zonder in te loggen.

READ  Live debat | De Tweede Kamer in de Algemene Staten

Gerelateerde artikelen

E2E-codering

De app op uw computer bevat de materialen die u ontwerpt, en u kunt slepen en neerzetten (of rechtsklikken en kiezen voor “verzenden via delen in de buurt”) om bestanden heen en weer te sturen. Als je op beide apparaten bent ingelogd met je Google-account, worden de bestanden automatisch verzonden. U heeft de mogelijkheid om een ​​bestand te openen of te weigeren. Near Share-overdracht is echter voorzien van E2E-codering om het veiliger te maken en om kwaadwillenden weg te houden van uw documenten.

Kunt u de proefversie downloaden en gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *