Anonieme beoordeling, het belastingbetalershandvest van vandaag, zegt PM Modi, PM Narendra Modi zegt dat het de eerlijke belastingbetaler ten goede zal komen

Premier Narendra Modi lanceerde het platform “Transparante belastingheffing – Eerbetoon aan de eerlijke” om het belastingstelsel te hervormen.

Premier Narendra Modi heeft een grote nieuwe impuls gegeven aan belastinghervormingen door de lancering van het platform “Transparante belastingheffing – Eerbiediging van de eerlijkheid”, wat volgens hem de inspanningen van “hervorming en vereenvoudiging van ons belastingstelsel” zal versterken. De premier onthulde ook het Belastingbetalershandvest en de anonieme beoordeling, de volgende fase van de hervormingen van de directe belastingen die erop gericht zijn de naleving te vergemakkelijken en eerlijke belastingbetalers te belonen terwijl de regering ernaar streeft de door pandemie getroffen economie weer op te bouwen.

Hier zijn 10 dingen die u moet weten over de nieuwe belastinghervormingen

  1. Minister van Financiën Nirmala Sitharaman had bij de presentatie van de begroting voor 2020-2021 een ‘belastingbetalerscharter’ aangekondigd om de burger te versterken door te zorgen voor tijdgebonden diensten door de afdeling Inkomstenbelasting.

  2. “De eerlijke belastingbetaler van het land speelt een grote rol bij de opbouw van de natie … De nieuwe faciliteiten die vandaag worden gelanceerd, versterken de toezegging van de regering om de oprechten te eren”, voegde premier Modi toe.

  3. Het nieuw gelanceerde platform biedt anonieme beoordelingen, anonieme aantrekkingskracht en een charter voor belastingbetalers. Het anonieme beroep is van toepassing vanaf 25 september, terwijl de anonieme beoordeling en het charter voor de belastingbetaler van kracht worden vanaf de dag van lancering, dwz 13 augustus.

  4. “Dit (het platform voor” Transparante belastingheffing ter ere van de eerlijke “) voegt kracht toe aan onze inspanningen om ons belastingstelsel te hervormen en te vereenvoudigen. Het zal ten goede komen aan verschillende eerlijke belastingbetalers, wier harde werk nationale vooruitgang mogelijk maakt”, zei premier Modi in een tweet. op woensdag.

  5. Nirmala Sitharaman zei in een tweet: “Echt, dit zal een belangrijke stap voorwaarts betekenen in het bieden van een eenvoudig en transparant belastingstelsel voor India”.

  6. “Scheppers van rijkdom zullen worden gerespecteerd in dit land”, zei Nirmala Sitharaman in haar toespraak over de begroting 2020-21. “We willen via deze begroting een ‘handvest voor belastingbetalers’ in de statuten verankeren. Onze regering wil de belastingbetalers geruststellen dat we ons blijven inzetten voor het nemen van maatregelen zodat onze burgers vrij zijn van enige vorm van intimidatie.”

  7. De regering heeft de afgelopen zes jaar verschillende belastinghervormingen doorgevoerd.

  8. De hervormingen omvatten een verlaging van de vennootschapsbelasting vorig jaar tot 22 procent van 30 procent voor bestaande bedrijven en 15 procent voor nieuwe productie-eenheden, afschaffing van dividendbelasting en anonieme beoordeling. De IT-afdeling heeft ook verschillende belastingbetalervriendelijke maatregelen genomen. door de jaren heen. Het lanceerde de ‘Vivad se Vishwas’-regeling voor directe belastingen om de oplossing van hangende belastinggeschillen te bespoedigen.

  9. De afdeling inkomstenbelasting heeft de nalevingsnormen voor startups vereenvoudigd en is verder gegaan met het vooraf invullen van aangiften inkomstenbelasting om naleving gemakkelijker te maken voor individuele belastingbetalers.

  10. Momenteel worden de meeste functies van de afdeling Inkomstenbelasting, beginnend bij het indienen van de aangifte, de verwerking van de aangiften, de afgifte van terugbetalingen en de beoordeling, uitgevoerd in de elektronische modus zonder enige menselijke interface.

READ  West Strange uitgesteld tot maart

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *