DJ LeMahieu scoort nog eens vier hits in de overwinning van Yankees

DJ LeMahieu scoort nog eens vier hits in de overwinning van Yankees

Niet veel over 2020 ziet eruit zoals in 2019.

DJ LeMahieu doet dat. Misschien nog beter.

De tweede honkman deed het de hele woensdagavond, nam vier hits op en maakte ook plays met zijn handschoen en benen in de 6-3 overwinning van de Yankees op de Braves in Yankee Stadium.

Zelfs na een vertraagde aankomst op voorjaarstraining 2.0, vanwege een positieve test op COVID-19, heeft LeMahieu een hete start van het seizoen gemaakt. Hij sloeg woensdag 4-uit-5 met een driehonkslag, scoorde twee punten en reed nog een binnen. De Yankees zijn door 18 wedstrijden heen en LeMahieu slaat nu .431 (28-uit-65), bovenop de slagrace van de American League.

‘Ja, hij is best goed,’ zei manager Aaron Boone grinnikend. ‘Hij is verder gegaan waar hij vorig jaar was gebleven. Gewoon helemaal de toon zetten voor ons bovenaan de bestelling. “

DJ LeMahieu scoort woensdag een honkslag tijdens de 6-3 overwinning van de Yankees op de Braves.
DJ LeMahieu scoort woensdag een honkslag tijdens de 6-3 overwinning van de Yankees op de Braves.NY Post: Charles Wenzelberg

Hoewel de legitimiteit van een slagman die .400 raakt in een seizoen van 60 wedstrijden in twijfel wordt getrokken, begint LeMahieu zich op zijn minst in het gesprek te plaatsen met bijna een derde van het schema over. De 2016 National League-batting-kampioen (.348) heeft wat gezelschap in zijn oude competitie, aangezien Charlie Blackmon (.500) en Donovan Solano (.458) woensdag boven .400 binnenkwamen.

“Ik denk dat het mogelijk is”, zei LeMahieu toen hem werd gevraagd of hij .400 wilde raken. “Daar ben ik absoluut niet op gefocust. Honkbal is veel te moeilijk om dat te proberen. … In twee maanden honkbal zullen er enkele oogverblindende statistieken en veel verrassingen zijn. “

READ  Een ster met 254 wedstrijden wordt nu 'verwacht te blijven' op Anfield

De in afwachting van een vrije agent gaf nog een herinnering aan zijn waarde terwijl hij ook in het veld was. Met het duel met 2-2 in de 1e3 hadden de Braves lopers op het eerste en tweede honk voor Adam Duvall, die een grondbal naar het tweede honk sloeg. LeMahieu werd overgeschakeld naar korte stop, waardoor Duvall een infield-honkslag kon uitspelen, maar hij rende naar hem toe om zijn handschoen erop te krijgen om te voorkomen dat een punt scoorde. Masahiro Tanaka schakelde de volgende slagman uit en liet alle drie de lopers achter.

LeMahieu, die vorig jaar net de AL-slagmanstitel miste met een .327 gemiddelde, sloeg driemaal een honkslag naar het rechterveld, waarvan er één leidde tot een rally in de vierde inning die de Yankees voorgoed op voorsprong zette. Hij kwam rond om te scoren vanaf het eerste punt op Aaron Hicks ‘dubbel van de muur in het middenveld en gleed weg van de tag thuis. Hij sloot later zijn avond af met een triple to center field.

“Ik voel me nu behoorlijk opgesloten”, zei LeMahieu. “Gewoon onderdeel van een heel goede opstelling.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *