Antarctica heeft de Nederlandse groene tech startup CO2ok overgenomen om klimaatsoftware-oplossingen voor e-commerce vooruit te helpen

CO2ok, het toonaangevende Nederlandse bedrijf in digitale oplossingen voor CO2-voetafdruk en e-commerce compensatie, kondigde vandaag de toetreding aan van Antarctica, ’s werelds grootste leverancier van klimaatoplossingen en ontwikkelaar van klimaatbeschermingsprojecten.

Samen bieden Kooldioxide Antarctische online retailers en hun klanten kunnen de ecologische voetafdruk van hun aankopen eenvoudig meten, verminderen en compenseren door gebruik te maken van hun complementaire expertise op het gebied van digitale oplossingen en duurzaamheid. Het team van experts en software-ingenieurs van CO2ok zal gebruikmaken van bestaande digitale klimaatoplossingen in Antarctica om ervoor te zorgen dat klanten, waaronder eBay en Otto, evenals Nederlandse leiders op het gebied van duurzaamheid, zoals Naïf Care en Pockies, volledige ondersteuning krijgen bij elke stap van hun klimaattransitie. Of hun eigen klimaatvlucht.

“We zijn erg verheugd om deel uit te maken van de Antarctische familie. Antarctica’s expertise op het gebied van productvoetafdruk en wereldwijd erkende positie als klimaatexpert versterken de missie van CO2ok om consumenten te helpen milieubewustere aankoopbeslissingen te nemen. Bovendien kunnen we de verborgen klimaatimpact van onze dagelijkse consumptie. Sterker nog”, zegt Milo de Vries, oprichter van CO2ok.

“We zijn verheugd CO2ok te verwelkomen op Antarctica en kijken ernaar uit om onze gedeelde ambitie te realiseren om klimaatactie drastisch te versnellen met digitale oplossingen. Het unieke vermogen van CO2ok om ‘plug and play’-duurzaamheidstoepassingen te ontwikkelen past perfect bij Antarctica’s focus op het gebruik van digitale technologie om het klimaat te versnellen actie te ondernemen en meer mensen en hun betrokkenheid te bereiken.

CO2ok is de afgelopen jaren met 600% gegroeid met een team van 11 experts in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Climate Neutral Checkout wordt wereldwijd meerdere keren per dag gedownload. CO2ok zal zijn bestaande klanten blijven bedienen, aangezien het de komende maanden volledig zal worden geïntegreerd in Antarctica. Klanten in zowel Antarctica als CO2 kunnen dan gebruik maken van een scala aan diensten, waaronder inzicht in hun klimaatvoetafdruk en het Antarctic Climate API-platform. De eerste 1.000 bedrijven die het klimaatneutrale Antarctische betalingssysteem downloaden, worden uitgenodigd om de premiumversie de eerste drie maanden gratis uit te proberen.

READ  Waarom is updaten naar macOS 11.3 zo belangrijk?

More from Madison Garrett
Marvel’s Midnight Suns, Marvel XCOM-game van Firaxis Officieel aangekondigd
Marvel’s Midnight Suns is vandaag officieel aangekondigd door strategieontwikkelaar Firaxis Games en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *