Antonio Garcia-Martinez zegt dat Apple hem heeft ontslagen en dat het bedrijf “goed op de hoogte” was van wat hij schreef

Antonio Garcia Martinez, een voormalig reclametechnicus van Apple, zei dat Apple “goed op de hoogte” was van zijn geschriften voordat hij hem aannam, en beschuldigde het bedrijf van laster in zijn recente verklaring over zijn ontslag.

“Apple heeft me actief gerekruteerd voor mijn rol in het advertentieteam en contact opgenomen met een voormalige collega om me te overtuigen om lid te worden”, zei Garcia Martinez vrijdag in een Twitter-bericht.

“Ik heb mijn leven voor Apple op zijn kop gezet. Ik heb mijn eigen praktische woning in Washington verkocht, ben in mijn eentje verhuisd, heb alle publieke media-opkomst en ambities voor toekomstig schrijven stopgezet en ben vastbesloten om jarenlang mijn carrière bij Apple op te bouwen,” Hij schreef.

Hij was een voormalig Facebook-advertentiebeheerder en auteur van “Chaos Monkeys” Woensdag gelanceerd Nadat de werknemers een petitie begonnen te verspreiden waarin ze eisten dat zijn aanstelling zou worden onderzocht. Het personeel maakte zich zorgen over de uitspraken van García Martinez over vrouwen en gekleurde mensen in zijn boek en in interviews.

Volgens Garcia Martinez was Apple op de hoogte van zijn boek toen het werd aangenomen. Hij zei dat zijn recensent “uitgebreid werd ondervraagd over mijn bestverkopende boek en mijn echte professionele (in plaats van literaire) persoonlijkheid”. Hij voegde eraan toe dat die referenties klaar zijn om dit onder ede te bevestigen.

Zei Apple woensdag in een verklaring Bloomberg Het streeft ernaar “een inclusieve en gastvrije werkplek te creëren waar iedereen wordt gerespecteerd en geaccepteerd”. Ze voegde eraan toe dat “gedrag dat mensen vernedert of discrimineert vanwege hun identiteit hier niet thuis hoort.”

Apple huurde Garcia Martinez in april in om als ingenieur in het advertentietechnologie-team te werken.

Blijf op de hoogte van al het Apple-nieuws, rechtstreeks vanaf HomePod. Zeg: “Hé, Siri, start AppleInsider”, en je krijgt de nieuwste AppleInsider Podcast. Of vraag HomePod mini In plaats daarvan hoor je direct een korte update van ons nieuwsteam. En als je geïnteresseerd bent in op Apple gerichte domotica, zeg dan “Hé, Siri, start HomeKit Insider”, en je hoort de nieuwste podcast die gespecialiseerd is in momenten.

Written By
More from Lesley Curry

De beste iOS-, iPadOS- en macOS-functies die Apple niet op het podium heeft aangekondigd

een appel Hij had maandag een WWDC-keynoteHet liet de grote nieuwe functies...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *