Apple breidt vrijstelling van kosten uit voor digitale lessen in de App Store

Apple-CEO Tim Cook houdt de keynote-toespraak op Apple’s jaarlijkse Worldwide Developers Conference in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco, Californië, op 13 juni 2016.

Gabrielle Lurie | AFP | Getty-afbeeldingen

Apple zei maandag dat bedrijven die digitale lessen of virtuele evenementen aanbieden via iPhone-apps tot juni 2021 de in-app-aankopen van Apple’s App Store niet hoeven te gebruiken, waardoor ze hun klanten rechtstreeks in rekening kunnen brengen zonder de provisie van 30% van Apple.

Apple zei dat de extensie bedoeld was om bedrijven te helpen door hen meer tijd te geven om persoonlijke evenementen over te zetten naar digitale evenementen tijdens de Covid-19-pandemie.

“Hoewel apps vereist zijn om betaalde online ervaringen voor groepsevenementen (een-op-weinig en een-op-veel realtime-ervaringen) te bieden via in-app-aankopen in overeenstemming met richtlijn 3.1.1 voor App Store-beoordelingen, hebben we deze vereiste tijdelijk uitgesteld met een oorspronkelijke deadline van december 2020, ” schreef Apple op zijn ontwikkelaarsblog. “Om meer tijd te hebben voor het ontwikkelen van in-app-aankoopoplossingen, is deze deadline verlengd tot 30 juni 2021.”

Een woordvoerder van Apple had na de aankondiging van maandag geen commentaar.

De verhuizing is de nieuwste olijftak van Apple naar critici van de App Store, die zeggen dat de controle van de iPhone-gigant over het platform en de vergoedingen concurrentieverstorend is. Apple ook aangekondigd eerder deze maand was het van plan de commissie te verlagen tot 15% voor app-ontwikkelaars die in 2021 minder dan $ 1 miljoen verdienen op de platforms van Apple.

Apple zag oorspronkelijk af van de in-app-aankoopvereiste voor groepslessen en evenementen in september, nadat Facebook een functie voor betaalde evenementen introduceerde en probeerde een kopie in zijn apps op te nemen waarin werd gewaarschuwd dat een deel van de transacties voor betaalde evenementen naar Apple zou gaan. Maar op dat moment schortte Apple zijn vergoedingen alleen op tot en met december. De aankondiging van maandag verlengde het met nog eens 6 maanden.

READ  Tesla heeft een sociaal platform gelanceerd en sluit zijn forums

Apple vereist dat iPhone-apps de betalingsverwerking van Apple’s App Store gebruiken, die 30% van de totale betalingen in beslag neemt, en dat ook is geweest een antitrustfocus van beleidsmakers over de hele wereld. Persoonlijke goederen, zoals het bestellen van een rit via Uber of het kopen van iets bij een online winkel, zijn echter niet verplicht om App Store-betalingen te gebruiken.

In september verduidelijkte Apple dat privélessen via een iPhone-app rechtstreeks kunnen worden gefactureerd, maar dat voor virtuele lessen waarbij een instructeur of groep met meerdere mensen werkt, App Store-betalingen moeten worden gebruikt.

De New York Times meldde in juli dat sommige app-makers, zoals Airbnb en ClassPass, van bedrijfsmodel wisselden om meer digitale lessen op te nemen, omdat persoonlijke ervaringen negatief werden beïnvloed door de pandemie, en Apple had hen gevraagd om in-app-aankopen te gebruiken die recht gaven op 30% van de de verkoop.

Tim Cook, CEO van Apple, werd tijdens een hoorzitting op het congres in juli door Jerry Nadler, voorzitter van het House Judiciary Committee, gevraagd naar het beleid van het bedrijf met betrekking tot virtuele lessen en evenementen.

“De pandemie is een tragedie en het doet Amerikanen en veel mensen van over de hele wereld pijn, en daar zouden we nooit misbruik van maken”, zei Cook. “Ik geloof dat de gevallen waar u het over hebt, gevallen zijn waarin iets is verplaatst naar een digitale dienst, die technisch gezien wel door ons commissiemodel moet gaan.”

Written By
More from Lesley Curry

Rusland vereist telefoons en apparaten die vooraf zijn geïnstalleerd met Russische software

Er is nu een nieuwe Russische wet van toepassing die vereist dat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *