Marc Benioff onthult investeringen in SpaceX, Planet Labs en Swarm

Een SpaceX Falcon 9-raket met het Dragon 2-ruimtevaartuig dat voorraden naar het International Space Station vervoert, stijgt op vanaf Platform 39A in het Kennedy Space Center. Dit is de 22e bevoorradingsmissie van NASA door SpaceX.

Paul Hennessy | Lichte raket | Getty Images

verkoopsteam Uitvoerend directeur Marc Benioff Maandag zei hij dat hij optimistisch is over de ruimte, wat aangeeft dat hij erin heeft geïnvesteerd Elon Musk SpaceX samen met startups Astra, Swarm Technologies en Planet Labs.

Maar verwacht niet dat Benioff meedoet Jeff Bezos Binnenkort op een ruimtevlucht. Bezos die opzij stapt Amazone De CEO zei in juli, op maandag dat hij doorvliegt Eerste passagiersvlucht Van zijn satellietbedrijf Blue Origin, dat naar verwachting op 20 juli wordt gelanceerd.

In een interview uitgezonden op CNBC,sluitingsbelBenioff prees Bezos voor de advertentie.

“Ik denk dat het heel interessant voor hem is om in feite te zeggen: ‘Als je mijn product wilt gebruiken, zal ik het eerst gebruiken'”, zei Benioff.

Maar hij weet niet zeker of hij persoonlijk geïnteresseerd is in een soortgelijke reis.

“Ik denk dat ik misschien een paar Ativans moet nemen voordat ik daar aankom,” zei Benioff. (Ativan is een middel tegen angst).

Een van Benioffs ruimteinvesteringen, AstraHij kwam begin vorig jaar uit stealth. Astra zei in februari dat het Uiterlijk voor de gemeenschap Via een Special Purpose Acquisition Corporation (SPAC) wordt het bedrijf gewaardeerd op ongeveer $ 2,1 miljard. Maandag maakte het bedrijf bekend: Obsessie Van elektrische voortstuwingsmaker Apollo Fusion.

Hoewel de investering van Benioff in Astra is gemeld, is zijn betrokkenheid bij de andere drie bedrijven die hij noemde niet bekendgemaakt, en geen van hen is opgenomen in de 122 deals die op PitchBook worden vermeld.

READ  Microsoft om de Windows 10-fout te herstellen die uw harde schijf gemakkelijk kan beschadigen

Met name SpaceX, het particuliere ruimtevaartbedrijf dat beleggers eerder dit jaar waardeerden op 74 miljard dollar. Benioff heeft SpaceX in het verleden geprezen, inclusief een retweet van Musk in mei 2020, waarin Benioff “wijs leiderschap” zei. Het was net toen SpaceX zich voorbereidde om astronauten de ruimte in te lanceren.

Benioff zei ook dat hij een investeerder is Planeet coëfficiënt, wiens satelliettechnologie foto’s maakt vanuit de ruimte, en zwerm, dat tot doel heeft een internetverbinding via satelliet te bieden.

“Ik denk eigenlijk dat ruimte een enorme categorie is waarin we zouden moeten investeren”, zei Benioff, die opmerkte dat het een gebied is waar Time Ventures, zijn venture capital-tak, actief is. “Ik denk dat deze bedrijven geweldig zijn in het werk dat ze doen. En de ondernemers.”

Michael Sheetz van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Kijk maar: Marc Benioff zegt dat het bedrijf op het punt staat SAP in te halen

Written By
More from Lesley Curry

Microsoft OneDrive is een stap dichter bij het vervangen van Google Foto’s

toen we aan het kijken waren Alternatieven voor Google Foto’s Vorige maand...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *