Apple brengt volgende week iOS 14.5 uit, en dit zijn de nieuwe functies

Een update van het Apple-besturingssysteem betekent meestal een of twee nieuwe functies, samen met bugfixes en beveiligingspatches.

Lees ook: Dit is alles wat Apple tijdens zijn voorjaarsevenement heeft onthuld

Maar iOS 14.5 is uitgebreider. In het exacte AirTags-persbericht onthulde Apple dat iOS 14.5 “vanaf volgende week” beschikbaar zal zijn. Omdat veel van de functies al zijn uitgerold door ontwikkelaars en de openbare bèta’s, heb je waarschijnlijk van de meeste functies gehoord. Hoe dan ook, we hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

Hoe download je de nieuwe update?

Om iOS 14.5 te downloaden, hoef je alleen maar naar Instellingen> Software-update> Downloaden en installeren te gaan. Zodra uw telefoon is bijgewerkt, bent u klaar om te gaan.

Ontgrendel uw iPhone terwijl u het gezichtsmasker draagt

Vanwege de aanhoudende pandemie gaan gezichtsmaskers momenteel nergens heen. De nieuwe update verhelpt de frustrerende ervaring van het ontgrendelen van je telefoon met Face ID en een masker. Maar er is één groot nadeel: je moet een Apple Watch hebben.

Om de functie in te schakelen, gaat u naar Instellingen> Gezichts-ID en toegangscode> Ontgrendelen met Apple Watch en schakelt u de functie in. U moet ook het wachtwoord inschakelen op Apple Watch en ervoor zorgen dat polsdetectie ook is ingeschakeld.

Wanneer u het horloge draagt, zal het uw iPhone herkennen en ontgrendelen. Wanneer dit gebeurt, voelt u haptische reacties op uw pols en ontvangt u een melding dat uw telefoon is ontgrendeld. U kunt de iPhone ook van het horloge vergrendelen door op de knop “iPhone vergrendelen” te klikken.

Siri is een beetje uitgebreid

Het is geen geheim dat Siri over het algemeen niet veel waarde heeft, vooral omdat het moeite heeft om nauwkeurig te herkennen wat het zegt en zelden behulpzaam is bij het beantwoorden van vragen. Helaas lost iOS 14.5 deze problemen niet op (dit kan een iOS 15-fix zijn). In plaats daarvan geeft de nieuwe update Siri enkele extra opties en ruimte voor gebruikersaanpassingen.

READ  Hoe kan ik mijn Facebook-account definitief verwijderen?

Meer geluiden om uit te kiezen

Gebruikers die een nieuwe iPhone met iOS 14.5 installeren, horen geen standaard vrouwelijke audio, maar er wordt automatisch gevraagd om te kiezen welke ze willen gebruiken. Apple geeft gebruikers nu vier stemmen om uit te kiezen, in plaats van slechts twee. U kunt een voorbeeld bekijken door op elk geluid te klikken.

Degenen die iOS 14.5 downloaden naar hun huidige iPhone, kunnen ook de standaard Siri-stem wijzigen. Ga naar Instellingen> Siri en zoeken> Siri Voice en tik op de gewenste stem.

Nieuwe functies voor telefoongesprekken en FaceTime

Naast het lezen van berichten terwijl je AirPods aan staan ​​en je iPhone vergrendeld is, kan Siri nu ook inkomende oproepen aankondigen. Als u de functie in Instellingen inschakelt, krijgt u een melding van wie er belt en wordt u gevraagd of u de oproep met AirPods wilt beantwoorden.

Siri kan nu ook noodcontacten bellen. Zeg gewoon: “Siri, bel mijn contactpersoon voor noodgevallen” en hij belt automatisch degene die je selecteert via de Gezondheid-app. Als iemand in nood is en niet zelf kan bellen (bijvoorbeeld als hij bewusteloos is), kan iedereen met toegang tot zijn telefoon hetzelfde Siri-commando gebruiken om hem te bellen.

Siri ondersteunt nu ook groepsgesprekken via FaceTime: als je Siri vraagt ​​om een ​​FaceTime-gesprek te voeren, hoef je alleen maar een lijst te maken van de contacten die je wilt opnemen. Als je al een iMessage-groep hebt en een alias hebt, kun je Siri ook vragen contact op te nemen met die specifieke groep.

Siri leert uw voorkeuren voor audio-apps

Misschien heb je in februari gelezen dat iOS 14.5 Siri-gebruikers toestaat een muziekservice van derden als standaard in te stellen. Helaas is dat niet hoe de functie echt werkt.

In plaats daarvan stelt de functie Siri in staat uw gedrag in audio-apps te kennen.

Afbeelding: screenshot / appel

Als u bijvoorbeeld naar een podcast luistert via de Apple Podcast-app, maar Spotify gebruikt om naar een andere podcast te luisteren (die mogelijk exclusief is voor de Live Streaming-service), zal Siri dit na verloop van tijd leren. Als je dan zegt: “Hé Siri, speel [podcast hier invoegen] “, Zal Siri automatisch weten welke app hij moet gebruiken.

Enkele updates over emoji’s

Voor het geval je de gebruikelijke emoji-opties beu bent, heeft Apple nogal wat nieuwe toegevoegd, waaronder het saffiergezicht, het slakkengezicht, het vlammende hart en de vrouw met een baard. De nieuwe update wordt ook geleverd met een aantal opnieuw ontworpen emoji’s, waaronder een transparante vloeistofspuit in plaats van rood om het universeler te maken.

READ  Mparts documenten zijn nu echt • Metaal Magazine

Enkele nieuwe emoji's

Enkele nieuwe emoji’s

Foto: kat / appel

Met de nieuwste release kun je ook kiezen uit vijf huidskleuren voor singles, voor het volgende stel en het emoji-stel.

Houd de transparantie van applicaties bij

Met iOS 14.5 heb je nu meer controle over de apps die jouw gebruikersgedrag volgen. Met de nieuwe transparantiefunctie voor app-tracking moeten ontwikkelaars nu uw toestemming vragen voordat ze uw gegevens bijhouden.

U kunt wijzigingen aanbrengen in Wie volgt wat in uw instellingen.

De instelling zou automatisch moeten worden ingeschakeld, maar u kunt deze in- en uitschakelen in Instellingen> Privacy> Volgen. Daar kunt u ook zien en selecteren welke apps uw gegevens bijhouden en welke niet.

Verbeteringen in de Maps-applicatie

Om ervoor te zorgen dat bestuurders tijdens het rijden niet worden afgeleid en niet worden afgeleid, kunnen iPhone-gebruikers (in de VS en China) nu Siri gebruiken om onderweg een gevaar, snelheidscontrole of ongeval te melden. U kunt ook een incident melden dat aanstaande is of is opgelost. De functie werkt ook met CarPlay, dus u kunt Siri gebruiken om dezelfde informatie op het scherm van uw auto te rapporteren.

U kunt nu ook de geschatte aankomsttijd (ETA) delen via kaarten wanneer u loopt of fietst. Op deze manier kunt u familie of vrienden op de hoogte stellen van uw aankomsttijd. Als je aan het rijden bent, kan dat CarPlay Deel uw geschatte aankomsttijd via Siri.

Zend Fitness + uit met AirPlay 2

Technisch gezien hoeft u geen geld uit te geven aan een nieuwe Apple TV.

Foto: Brenda Stollear / Mashable

Als je echt geen geld wilt uitgeven aan Apple TV om Fitness + workouts op het grote scherm te streamen, goed nieuws: dat hoeft niet. Met de nieuwe update kan dat Uitzending 2 Om te spiegelen wat er op uw iPhone of iPad staat naar een compatibele tv.

READ  Kruidenmengsels: kruiden bepalen succes - nieuwe oogst

U verliest echter de mogelijkheid om uw statistieken op het scherm te zien (alsof u deze gebruikt met een Apple TV). U moet uw Apple Watch controleren om uw voortgang in elke klas te zien. Maar het is een manier om geld te besparen op wat echt een enorme investering is in uw gezondheid en fitheid.

Verbeteringen aan andere Apple-applicaties

Met deze nieuwe update heeft Apple ook enkele van zijn andere apps wat TLC gegeven – met name Apple Podcasts, Apple News en de Notes-app.

Apple Podcast: Om te beginnen is er een nieuwe podcastlay-out met een “view” -pagina met het artwork van de podcast waarnaar je luistert. Het wordt geleverd met een afspeel- / pauzeknop waarmee u kunt beginnen met luisteren waar u was gebleven.

Oud ontwerp
nieuw ontwerp

Je kunt nu ook specifieke podcasts “volgen” zodat ze automatisch een melding krijgen als er een nieuwe aflevering beschikbaar komt. De app geeft je ook meer controle over je inhoud, je kunt je voorkeuren instellen om automatisch nieuwe afleveringen van sommige podcasts te downloaden terwijl je alleen meldingen voor andere ontvangt.

U kunt ook afzonderlijke afleveringen opslaan, die op al uw apparaten worden gesynchroniseerd. Omdat ze allemaal onder één tabblad staan, is het gemakkelijker om ze later terug te vinden.

Meer updates

Apple Nieuws: De Apple News-app heeft nu een speciaal tabblad onderaan de app om te zoeken. U kunt dus zoeken naar specifieke artikelen. Apple heeft ook het tabblad News Plus opnieuw ontworpen om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot de kranten en tijdschriften die ze momenteel lezen, en om het gemakkelijker te maken om gedownloade nummers te ordenen.

Herinneringen: In de Herinneringen-app kun je elke herinnering sorteren op vervaldatum, aanmaakdatum, prioriteitstitel of handmatig (alles wordt gesynchroniseerd tussen apparaten). U kunt ook herinneringen afdrukken als u een papieren versie wilt meenemen in plaats van uw iPhone te gebruiken.

Sorteer al uw herinneringen met deze filters.

Natuurlijk moet je om veiligheidsredenen altijd de nieuwste iOS-versie downloaden, maar de nieuwe functies zijn zeker een leuke bonus.

More from Madison Garrett
Exclusief: gebruik van PlayStation Now op andere apparaten
Exclusief: PlayStation Now gebruiken op andere apparaten – In een uitgebreide special...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *