Nationale dag om geld te leren: gezamenlijk alle ouders met financiële zorgen bereiken via een humanitaire aanpak

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet deelnemen aan de normale activiteiten van hun leeftijdsgenoten. Ze staan ​​vaak letterlijk aan de zijlijn. 40% van hen zijn werkende ouders. Slechts een beperkt aantal maakt gebruik van het huidige aanbod aan faciliteiten.

Veel werknemers behoren zelf niet tot de doelgroep die voor een uitkering in aanmerking komt. Ook zijn sommige ouders niet op de hoogte van de regelingen of weten ze niet hoe ze er toegang toe kunnen krijgen. Stichting Leergeld zorgt ervoor dat meer dan 130.000 kinderen die opgroeien in armoede gewoon kunnen delen met hun leeftijdsgenoten en niet aan de zijlijn komen te staan.

Bij de Leergeld Methode staat de menselijke benadering centraal, aangezien Leergeld zichzelf in de ouder (s) positie plaatst en de Leergeld vrijwilliger het gesprek aangaat met de ouders thuis.

In samenwerking met Sam & voor alle kinderen (Sam &) heeft Stichting Leergeld een concreet werkprogramma en toolkit ontwikkeld die gemeenten, professionals en werkgevers handvatten biedt om de implementatie te verbeteren richting ouders met financiële zorgen.

Vandaag, op 1 juni, Nationale Leergelddag, nodigt Stichting Leergeld hen uit om hier inspiratie uit te putten om alle ouders met financiële zorgen te bereiken en vooruit te helpen.

De toolkit is te downloaden via leergeld.nl/publicaties/ of Samenvoorallekinderen.nl/werkt-ouders.

READ  Coronamelder is in 2020 de tweede meest gedownloade iOS-app van Nederland
More from Madison Garrett

Assassin’s Creed Valhalla voegt eindelijk een broodnodige gameplay-functie toe

Assassin’s Creed Valhalla Eindelijk premium spelers toegevoegd op pc, PS4, PS5, Xbox...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *