Apple gaf Zoom toegang tot een eigen API voor het gebruik van de iPad-camera tijdens multitasking in Split View

Zoom, een premiumplatform dat door miljoenen mensen werd gebruikt tijdens de wereldwijde gezondheidscrisis, heeft toegang gekregen tot een speciale iPadOS API waarmee de app kan gebruiken IPad Camera tijdens het gebruik van de app in gesplitste weergave.


Deze speciale behandelkoffer werd voor het eerst onder de aandacht gebracht door app-ontwikkelaar Jeremy Provost, die bij een Blogpost, Legt uit dat Zoom een ​​gepatenteerde API gebruikt waarmee de app de iPad continue-camera kan blijven gebruiken en openen terwijl de app in de modus Gesplitste weergave wordt gebruikt.

Zoomsoftware kan dit doen dankzij ‘rechten’, wat ontwikkelaars een ruimte geeft De mogelijkheid om een ​​specifieke vaardigheid te implementeren met behulp van een applicatie-programmeerinterface. Zoals Provost opmerkt, documenteert Apple publiekelijk het vermogen van ontwikkelaars om veel verschillende rechten aan te vragen, zoals die voor CarPlayEn de Home Kit, En meer. De speciale API die aan Zoom werd verleend, werd echter niet door Apple aan andere ontwikkelaars aangeboden, noch erkende het bedrijf zelf het bestaan ​​ervan.

Op het Zoom Developer-forum was hij lid van het personeel van het videoconferentieplatform Eerder in februari bevestigd Die Zoom heeft toegang tot “com.apple.developer.avfoundation.multitasking-camera-access”, of het recht op iPad‌ Camera Multitasking.

Zoom in op het ipad api-forum


Om voor de hand liggende redenen is deze mogelijkheid handig wanneer gebruikers tijdens een video-conferentiegesprek naar een afzonderlijke applicatie willen verwijzen en deze willen gebruiken. Als een gebruiker zonder deze speciale API een videoconferentie-app in de modus voor gesplitste weergave zet, wordt het videogesprek donker omdat de app geen toegang heeft tot de iPad-camera tijdens het multitasken.

READ  LineageOS 16.0 arriveert voor Pixel 2 en 2 XL, 17.1 komt binnenkort voor meer Pixel-telefoons

De nieuwe onthulling komt op een moeilijke tijd voor technologiegigant Cupertino. Het bedrijf voert momenteel een enorme juridische strijd met de game-ontwikkelaar Epische spellen, Beschuldigt het ervan oneerlijke en concurrentiebeperkende controle uit te oefenen App Winkel En distributie van applicaties op iOS-apparaten.

De Het proces tussen de twee reuzen begon op 3 meiSindsdien is uit bewijsmateriaal, waaronder e-mailcorrespondentie tussen Apple-leidinggevenden en werknemers, gebleken dat Apple eerder bepaalde ontwikkelaars, zoals Hulu, had beloond. Toegang tot API’s Niet beschikbaar voor andere ontwikkelaars. Apple is verplicht om alle ontwikkelaars op dezelfde manier te behandelen en iedereen een “level playing field” te bieden.

We hebben contact opgenomen met Apple voor commentaar en we zullen dit bericht bijwerken als we iets horen.

Written By
More from Lesley Curry

Falcon and Winter Soldier set photo onthult verrassende wending van een superschurk

Falcon and the Winter Soldier is weer begonnen met filmen na een...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *