Apple kondigt de releasedatum van macOS Big Sur aan

Apple zegt dat het macOS 11.0 zal uitbrengen, nagesynchroniseerd Big Sur, op 12 november. Het bedrijf kondigde het nieuwe besturingssysteem voor het eerst aan tijdens de ontwikkelaarsconferentie in juni en bracht het in augustus uit als een openbare bèta. Dit wordt de eerste macOS die Apple ondersteunt nieuwe M1-laptopchip. Zodra je de nieuwe, gratis update hebt gedownload, merk je waarschijnlijk meteen de ontwerp- en esthetische veranderingen op, waarvan er vele afkomstig zijn van iOS.

Ten eerste wordt Big Sur geleverd met een aanpasbaar controlecentrum waar u de helderheid, Niet storen en andere instellingen naar keuze kunt wijzigen. Het bevat ook een nieuw meldingscentrum dat al uw meldingen en widgets (ook opnieuw ontworpen en beschikbaar in de App Store) in één kolom bewaart, waarschuwingen sorteert op de meest recente en groep gerelateerde meldingen bij elkaar. Beide interfaces zijn doorschijnend, net als iOS. Andere wijzigingen zijn onder meer hogere menubalken, wijzigingen in lettertypekleur op basis van de bureaubladachtergrond en meer doorschijnende vensters.

Sommige apps, zoals Mail en Foto’s, ontvangen ook ontwerpupdates en er wordt een nieuwe versie van Maps voor Mac meegeleverd met het besturingssysteem. Die update bevat aangepaste gidsen, 360-graden locatieweergaven, fiets- en elektrische voertuigaanwijzingen (die je rechtstreeks naar een iPhone kunt sturen), live updates voor gedeelde ETA’s, congestiezones en plattegronden.

Naast ontwerpwijzigingen bevat Big Sur privacygerichte functies, zoals een update voor Safari genaamd Privacy Report met een lijst van cross-site trackers die de browser de afgelopen 30 dagen heeft geblokkeerd, evenals een wachtwoordbewakingstool waarmee Safari helpt u upgradet naar veilige wachtwoorden als het detecteert dat een van uw opgeslagen wachtwoorden betrokken is geweest bij een datalek. De App Store van Big Sur zal nu ook de soorten gegevens bevatten die apps kunnen verzamelen en of de gegevens worden gedeeld met derden voor tracking.

READ  Microsoft staat op het punt de spraaktechnologie-gigant Nuance over te nemen

Ten slotte zegt Apple ook dat de schermen van Macs onmiddellijk worden ingeschakeld wanneer ze worden geopend, vergelijkbaar met hoe de iPhone oplicht wanneer deze wordt opgepakt.

De update bevat nog veel meer, waarover u volledig kunt lezen hier en ervaar jezelf op 12 november.


Apple’s Arm-gebaseerde M1 Mac-evenement in 10 minuten

Written By
More from Lesley Curry

Activision verwerpt Netflix met rechtszaak over stropersmanager

Gaminggigant Activision daagt Netflix voor de rechter over wat volgens het bedrijf...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *