Apple legt uit hoe Spatial Audio werkt op Apple TV met tvOS 15

Hoewel het niet dezelfde aandacht kreeg als iOS 15 en macOS Monterey, werd tvOS 15 ook aangekondigd op WWDC 2021 met enkele nieuwe functies voor Apple TV-gebruikers, waaronder voor het eerst ondersteuning voor Spatial Audio met compatibele AirPods. Aanvankelijk waren de details onduidelijk, maar nu heeft het bedrijf eindelijk duidelijk gemaakt hoe de functie op tvOS 15 zal werken.

Ruimtelijke audio werd vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd met iOS 14 voor AirPods Pro- en AirPods Max-gebruikers. Als deze optie is ingeschakeld, detecteert de hoofdtelefoon de beweging van het hoofd van de gebruiker om meeslepend 360-graden geluid te leveren dankzij Dolby-technologieën.

In ieder geval op iOS gebruikt Spatial Audio met head-tracking speciale sensoren om de positie van de iPhone of iPad te detecteren en ook AirPods om het gevoel te creëren dat het geluid uit het apparaat komt, maar dit is nooit geïmplementeerd op een Mac of Apple TV vanwege het ontbreken van dergelijke sensoren. Met tvOS 15 (evenals macOS Monterey) werkte Apple echter aan een nieuwe manier om deze functie in te schakelen.

Zoals Apple zei: EngadgetHet systeem analyseert nu de richting waarin de gebruiker kijkt bij het starten van een video op basis van AirPods-sensoren. Als de gebruiker opstaat en loopt, berekent het systeem de positie opnieuw om het ruimtelijke geluid weer in te schakelen.

Wanneer u gaat zitten om een ​​film of tv-programma te kijken, wordt de ingebouwde functie voor het volgen van uw hoofd geïnstalleerd nadat het detecteert dat u een tijdje in dezelfde richting heeft gekeken. Zodra je opstaat om rond te lopen, wordt het opnieuw geactiveerd.

tvOS 15 maakt het ook gemakkelijk om AirPods aan te sluiten op je Apple TV, omdat het nu een koptelefoon in de buurt herkent en een pop-up weergeeft met de vraag of je ze met je tv wilt koppelen. Er is ook een nieuwe schakelaar in het Control Center van tvOS 15 om eenvoudig toegang te krijgen tot instellingen voor AirPods en andere Bluetooth-hoofdtelefoons zonder de app Instellingen te hoeven openen.

De update is nu beschikbaar voor ontwikkelaars en een openbare bèta zal in juli beschikbaar zijn. De definitieve versie van tvOS 15 wordt dit najaar verwacht.

Lees ook:

FTC: we gebruiken gelieerde links om inkomsten te genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

READ  Zoom wordt aangesloten op onze Amazon-, Google- en Facebook-apparaten
Written By
More from Lesley Curry

Thunderbolt 4-producten verhelpen een groot USB-C-probleem

Thunderbolt-poorten op pc’s die worden aangedreven door Intel’s nieuwe Tiger Lake-processor, maken...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *