Apple maakt OS X Lion en Mountain Lion gratis om te downloaden

Apple heeft onlangs de vergoeding van $ 19,99 voor OS X Lion en Mountain Lion laten vallen, waardoor het volgens rapporten gratis is om oudere Mac-updates te downloaden. Macworld.


Apple hield OS X 10.7 Lion en OS X 10.8 Mountain Lion beschikbaar voor klanten met apparaten die beperkt waren tot legacy-software, maar tot voor kort vroeg Apple $ 19,99 voor downloadcodes voor updates.

Sinds vorige week zijn voor deze updates geen kosten meer nodig en kunnen ze worden gedownload van OS X Leeuw En de OS X Mountain Lion Ondersteunende documenten op de Apple-website.

Mac OS X Lion is compatibel met Macs met een Intel Core 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7- of Xeon-processor, minimaal 2 GB RAM en 7 GB opslagruimte.

Mac OS X Mountain Lion is compatibel met de volgende Mac-computers:

  • iMac (medio 2007-2020)
  • MacBook (eind 2008 aluminium, begin 2009 of later)
  • MacBook Pro (medio/eind 2007 of later)
  • MacBook Air (eind 2008 of later)
  • Mac mini (begin 2009 of later)
  • Mac Pro (begin 2008 of later)
  • Xserve (begin 2009)

Macs die worden geleverd met Mac OS X Mavericks of hoger zijn echter niet compatibel met het installatieprogramma.

De vergoeding van $ 19,99 dateert uit de tijd dat Apple kosten in rekening bracht voor Mac-updates. Apple begon met het gratis maken van Mac-updates met de lancering van OS X 10.9 Mavericks, waarmee ook de overstap werd gemaakt van namen van grote katten naar bekende namen in Californië.

Mavericks was gratis te downloaden en Apple heeft sindsdien geen Mac-software meer in rekening gebracht buiten de legacy Lion- en Mountain Lion-updates. Vroeger had Apple ook OS X 10.6 Snow Leopard tegen betaling beschikbaar, maar dat is niet meer te koop.

READ  Mobile Legends: Bang Bang nieuwste inwisselcodes (december 2020)
Written By
More from Eda Greene

CMAT Admit Card 2021 Binnenkort verwacht: hier is hoe te downloaden

CMAT 2021-toegangskaart: CMAT 2021-toegangskaarten zullen naar verwachting binnenkort worden uitgegeven. Eenmaal uitgegeven,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *