Apple Music biedt lossless streaming en ruimtelijke audiotracks van Atmos

Apple Music heeft de eerder aangekondigde functies voor livestreaming en ruimtelijke audio weer ingeschakeld. Als je de nieuwste iOS-, iPadOS- en macOS-updates hebt geïnstalleerd, kun je vanaf nu geselecteerde nummers streamen in zowel standaard lossless/cd-kwaliteit als lossless HD-audio (als je een externe DAC hebt voor de laatste) .

Apple zei dat beide functies “vandaag” zouden arriveren tijdens de WWDC-keynote, maar het duurde enkele uren na het evenement voordat klanten ze in de app begonnen te zien verschijnen. Het zal waarschijnlijk nog steeds niet het geval zijn als u het aanbod nog niet hebt ontvangen. Server-side update van Apple.

Houd er rekening mee dat verliesvrije audiobestanden aanzienlijk meer opslagruimte in beslag nemen bij het downloaden en ook meer gegevens kopiëren wanneer ze worden gestreamd. je kan Duik hier in alle technische details en veelgestelde vragen. Standaard AAC-streaming blijft de standaard tenzij u uw voorkeur overschakelt naar Lossless in het gedeelte Muziek-app van iOS-instellingen.

Apple heeft verklaard dat er bij de lancering meer dan 20 miljoen nummers in hoge kwaliteit beschikbaar zullen zijn, zonder verlies voor de volledige Apple Music-catalogus van meer dan 75 miljoen nummers tegen het einde van 2021. Het is niet beschikbaar voor aankoop en je kunt upgrade of koop muziek die is gekocht via iTunes Match.

Lossless audio is beschikbaar op iPhone, iPad, Mac en Apple TV 4K. ondersteuning voor HomePod en HomePod Mini worden toegevoegd Na een toekomstige software-update.

Vandaag is de eerste keer dat je ook ruimtelijke audio kunt ervaren op Apple Music. Miljoenen muzieknummers bieden nu meeslepende mixen die worden aangedreven door Dolby Atmos-technologie die volgens Apple “echt multidimensionaal geluid en helderheid” biedt. Er zal een veel kleinere selectie van ruimtelijke audiotracks zijn dan er compromisloos zullen zijn, maar Apple belooft op dag één “duizenden” ruimtelijke audiotracks en er zullen er nog meer volgen.

Het bedrijf is eigenaar Verzamel meerdere afspeellijsten Geeft de ruimtelijke geluidservaring van Atmos weer in verschillende muziekgenres. Andere bedrijven zoals Tidal en Amazon bieden deze “surround sound”-audioformaten ook aan.

Beide functies zijn nu opgenomen als onderdeel van een standaard Apple Music-abonnement. Steeds meer muziekdiensten bieden verliesloze audio aan, en degenen die dat al hebben gedaan, zoals Amazon Music HD, verlagen de extra kosten die ze eerder in rekening brachten om ervan te genieten.

READ  Touken Ranbu Sword Avatar krijgt Engelse versie - Nieuws
Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *