Elke dag downloaden 150.000 mensen in El Salvador de Bitcoin-app van de overheid

De Chivo Bitcoin-app uit El Salvador lijkt een enorme hit te worden. President Bukele plaatste gisteren enkele (verbazingwekkende) statistieken op zijn Twitter-account.

Chivo bitcoin-app

Wat het aantal gebruikers betreft, is het geen wonder. Bukele heeft de afgelopen weken regelmatig het aantal “downloads” en “actieve gebruikers” gedeeld. Volgens de laatste gegevens hebben 2,26 miljoen El Salvadoranen een Bitcoin-applicatie op hun mobiele telefoon.

Koop Bitcoin eenvoudig en snel bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor uw eerste aankoop tot € 1.000!

Voor een bevolking van ongeveer 6,5 miljoen is dat nog steeds veel. Zeker als je bedenkt dat slechts 30% van hen een bankrekening heeft, terwijl Chivo binnen drie weken daadwerkelijk 35% van de bevolking wist te bereiken. aan boord van het vliegtuig.

Maar er zijn nog enkele interessante statistieken. Het blijkt dat er elke minuut ongeveer 142 nieuwe gebruikers worden toegevoegd. Het gemiddelde is 150.000 nieuwkomers per dag.

Bovenstaande afbeelding laat ook zien dat er dagelijks zo’n 15.000 transacties worden gedaan met behulp van Chivo-geldautomaten. Met deze geldautomaten kunnen lokale bewoners hun bitcoins (of digitale dollars) gratis inwisselen voor contant geld. En omgekeerd natuurlijk

Bovenstaande grafiek roept vragen op. Het blijkt dat duizenden (komma’s) en decimalen (punten) door elkaar worden gebruikt. Maar met de juiste interpretatie en een beetje geluk kunnen we een paar dingen zeggen over adoptie in de staat.

veel gebruik

Zo blijkt dat er met de applicatie 65.000 transacties per seconde worden gedaan, al is er ook een nuance: soms duurt een transactie langer dan een seconde, dus met dit aantal kan je de berekening niet starten.

De meeste van deze betalingen zijn waarschijnlijk van Chivo-naar-Chivo, wat betekent dat het gewoon een betaling is via de interne database. Met Chivo kun je echter ook Bitcoin ontvangen die anderen via het Lightning Network versturen.

= https://twitter.com/nayibbukele/status/1442624279028408321 “data-service=”twitter”>

Ook is te zien dat één pinautomaat het niet meer doet. Dit is hoogstwaarschijnlijk de geldautomaat die in brand is gestoken door anti-Bkele relschoppers op Onafhankelijkheidsdag (15 september). Bij andere geldautomaten die het nog doen, staan ​​al dagen enorme wachtrijen.

= https://twitter.com/st4rnold/status/1440390732828443144 “data-service=”twitter”>

Er zijn berichten dat het belangrijkste gebruik van de app afkomstig is van de gratis $ 30 die werd aangeboden. De tijd zal leren of de app op de lange termijn zal blijven bestaan. Er zijn ook geldautomaten in de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs Telegram-chat, vooral het downloaden van bestanden Android nieuws-app van iOS Nieuws-app!

READ  Black Ops 4 nu gratis downloaden
More from Madison Garrett

De rijksoverheid ondersteunt de “Berichtenbox App” niet meer op oudere Android-versies

Berichtenbox heeft een update uitgebracht in de Google Play Store. Met deze...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *