Apple noemt Genshin Impact als iPhone-game van het jaar

appel heeft de beste games en apps van de App Store van 2020 uitgeroepen en Genshin Impact is de winnaar van de iPhone Game of the Year-prijs. De game had een budget van $ 100 miljoen en het stelde de Chinese gamestudio MiHoYo in staat om wereldwijd erkend te worden – en naar schatting $ 250 miljoen aan inkomsten te genereren in de eerste maand.

Maar het redactieteam van Apple koos het spel als winnaar omdat het paste binnen het thema ‘behulpzaamheid’. In dit geval was het een van die spelwerelden die ons van de pandemie konden afleiden. Alles bij elkaar eerde Apple 15 apps en games in verschillende categorieën. (Wakeout! Van Andres Canella won de iPhone-app van het jaar en Zoom won de iPad-app van het jaar). Het thema behulpzaam werd toegepast op de apps en games die ons hielpen fit en bewust te blijven, de opvoeding van onze kinderen op schema te houden, de honger in de wereld te bestrijden en ons anderszins af te leiden van een vreselijk 2020.

Andere game-winnaars waren Legends of Runeterra, Disco Elysium, Dandara Trials of Fear en Apple Arcade’s Sneaky Sasquatch. Pokémon GO kreeg erkenning voor het opnieuw uitvinden van zijn populaire locatiegebaseerde game buitenshuis met ervaringen thuis. Om de winnaars te belonen, heeft Apple een App Store-logo gemaakt van gerecycled aluminium, met de naam van de winnaar gegraveerd op de andere kant. Ik heb vier van de teams kunnen interviewen die voor gaming-prijzen hebben gewonnen.

Ik vond het leuk hoe de winnaars van over de hele wereld waren, wat een deel van de diversiteit van de 1,7 miljoen App Store-ontwikkelaars liet zien.

Genshin Impact (beste iPhone-game)

Boven: Forrest Lin is president van MiHoYo, maker van Genshin Impact.

Afbeelding tegoed: MiHoYo

Deze prijs voor Genshin Impact komt een dag nadat het de Google Play Game of the Year heeft gewonnen. Zoals gezegd kostte de titel $ 100 miljoen om te maken en heeft het sinds zijn debuut op 28 september meer dan $ 393 miljoen terugverdiend.

Het gratis te spelen rollenspel combineert MiHoYo’s liefde voor animatie, strips en games, zegt Forrest Lin, president van het in Shanghai gevestigde bedrijf.

MiHoYo werd in december 2011 opgericht door drie afgestudeerde studenten. Ze begonnen met spellen in anime-stijl en gingen verder met de nieuwste titel, die een staf had van meer dan 400 mensen. Met de game schoten ze voor pc-kwaliteit op een mobiel apparaat, omdat ze wisten dat de verwerkingskracht van de nieuwste smartphones dramatisch groeide.

Ze huurden zelfs een paar orkesten in – een in Londen en een in Shangai – om de muziek voor het spel te maken. De grote weddenschappen wierpen hun vruchten af ​​met een RPG met een prachtige open wereld die snel de wereld veroverde. De game is meer dan 50 miljoen keer gedownload.

“We hebben de consolekwaliteit toegevoegd aan een gratis te spelen mobiele game”, zei Lin. “Drie jaar geleden dachten mensen dat we gek waren. Het was een groot risico dat we namen vanuit technisch en ontwerpperspectief. Maar we wisten dat het vlaggenschip van Apple-apparaten krachtig genoeg zou moeten zijn om een ​​game te draaien die we konden maken. “

READ  Walmart PS5 en Xbox Series X nu aangevuld

Dandara – Trials of Fear (Beste Apple TV-game)

De Braziliaanse gamestudio Long Hat House en uitgever Raw Fury wonnen voor deze game die de cultuur van de Braziliaanse volksheld Dandara en Metroidvania 2D-platformgame combineert.

In een interview met GamesBeat zeiden de oprichters van Long Hat House, Lucas Mattos en Joāo Brant, dat de game de geest van een ontsnapte slaaf probeert te vangen en haar zwaartekracht tartende conflict met haar onderdrukkers. Haar gevechten bieden een sprankje vrijheid te midden van een overweldigend despotisme. Het verhaal over de zwarte vrouw uit de Braziliaanse legende biedt enige hoop voor degenen die zich verzetten tegen onderdrukking en slavernij, zei Mattos.

Het team van vier (waarvan drie uit Belo Horizonte, Brazilië) werken samen sinds 2014, toen ze samen kwamen tijdens een WK-vakantie. Dandara is hun tweede game en deze kwam in 2018 uit op iOS. De titel debuteerde dit jaar op Apple TV en komt daarom in aanmerking voor de onderscheiding.

“We wilden meer over onze cultuur en onze omgeving in het spel brengen”, zei Brant. “We raken constant geïnspireerd als we onze oudste kunst en architectuur zien, en we proberen te ontdekken wat het betekent om Braziliaan te zijn. We streven ernaar om spelers iets nieuws en zinvols te bieden, iets dat nog nooit eerder is gezien, dus de ervaringen blijven bij hen. “

Ze merkten op dat de slavernij in Brazilië meer dan drie eeuwen duurde. De game was hun poging om de cultuur en het verhaal vast te leggen in een meeslepende ervaring.

Pokemon Go (App-trend van het jaar om de manier waarop we spelen opnieuw uit te vinden)

De nieuwe update van Pokemon Go heet Go Beyond.

Boven: de nieuwe update van Pokemon Go heet Go Beyond.

Afbeelding tegoed: Niantic

Pokemon Go won omdat de ontwikkelaar en uitgever Niantic het spel draaide nadat de pandemie begon. Het maakte een einde aan grote raids die mensen naar dezelfde fysieke plek in het locatiegebaseerde spel brachten en mensen in staat stelden van veraf deel te nemen aan het spel en groepsactiviteiten.

“De kernidentiteit is om mensen te laten sporten, zich in de echte wereld te bewegen en elkaar te ontmoeten”, zegt Matt Slemon, senior productmanager van Niantic, in een interview met GamesBeat. “We moesten een heleboel pivots doen om erachter te komen wat dat betekent in een wereld waarin COVID-19 volledig heeft veranderd wat sociaal acceptabel is en wat veilig is.”

Niantic bracht dit jaar een heleboel tijd door met het spelen van dat idee en uitzoeken hoe ze het spel konden veranderen zodat mensen het nog steeds op een veilige manier konden spelen. Ze voegden dingen toe zoals de mogelijkheid om beloningen op te halen of Pokemon van een grotere afstand te vangen. Het bedrijf was in staat om de vereisten op het gebied van sociale afstanden een beetje te versoepelen, maar toen moest het ze herstellen omdat het virus opnieuw de kop opstak.

“De dingen gaan weer in de tegenovergestelde richting, en daarom hebben we onlangs nog een aankondiging gedaan om daarop in te spelen”, zei Veronica Saron, productmarketingmanager bij Niantic, in een interview. “Veel hiervan is verantwoordelijk blijven en ervoor zorgen dat we naar feedback luisteren.”

READ  49ers vallen op de Cardinals in een slordig spel vol fouten, 24-20

Het bedrijf slaagde erin om zijn persoonlijke Pokemon Go Fest om te zetten in een evenement op afstand waar spelers met elkaar konden socializen en konden concurreren in langeafstandsevenementen. Miljoenen mensen namen deel aan het juli-festival en elke speler liep gemiddeld 15 kilometer.

Het team was klaar om in de zomer een grote tv-commercial te lanceren, maar met de pandemie moesten ze de commercial in zes weken opnieuw maken met behulp van Star Wars-regisseur Rian Johnson.

In een voorbeeld van hoe het spel mensen socialer maakt, gebruikt een familie in New York het om minstens één ei per dag uit te broeden door minstens twee kilometer te lopen, zei Saron. Nu heeft de game zijn grootste update ooit gelanceerd, waardoor de level-cap in de game is verhoogd naar 50.

Om kleine bedrijven verder te helpen, is het bedrijf van plan een deel van het spel uit te breiden dat mensen naar lokale bedrijven drijft. Maar het zal dit doen op basis van wanneer de pandemie weer afneemt.

Sneaky Sasquatch (beste Apple Arcade-game)

Stiekeme Sasquatch

Boven: Sneaky Sasquatch

Afbeelding tegoed: RAC7

Ik kreeg mijn eerste blik op Sneaky Sasquatch een jaar geleden tijdens een evenement op het hoofdkantoor van Apple. Het was een schattig spel waarbij een vriendelijk Bigfoot-wezen kampen binnensluipt en voedsel van de kampeerders steelt.

De titel kwam van een tweepersoonsteam genaamd RAC7 in Vancouver, Canada. Mede-oprichter Jesse Ringrose zei in een interview dat de inspiratie kwam van een jeugd die opgroeide in de buitenwijken van de stad, in de buurt van bosrijke gebieden. Ze wilden een spel maken waardoor mensen zich ‘stressvrij’ zouden voelen, gewoon rondzwerven op campings en hilarische activiteiten ondernemen.

De fans reageerden zo goed (stuurden foto’s van Sneaky Sasquatch-taarten) dat de oprichters (inclusief Jason Ennis) besloten updates uit te voeren die uiteindelijk de grootte van het spel verdrievoudigden. Ze lieten de Sasquatch een bedrijf infiltreren en sluipen verkleed als mens rond, beginnend in de postkamer en uiteindelijk gingen ze op golfuitstapjes met de CEO.

“We gaan nog steeds en er is geen einde in zicht”, zei Ringrose. “We hebben het gevoel dat we 10 jaar aan ideeën hebben.”

Dat is interessant omdat de game een Apple Arcade-titel is, die mensen kunnen spelen als onderdeel van een abonnement van $ 5 per maand. Vanwege dat model zei Ringrose dat zijn bedrijf beslissingen kan nemen die los staan ​​van de noodzaak om geld te verdienen met het spel.

“De motivaties achter de updates zijn heel verschillend voor ons”, zei Ringrose. “Dat maakt het gemakkelijker om ’s nachts te slapen.”

Tijdens de pandemie schreven fans dat de game hen helpt af te leiden van de realiteit. De beste speler heeft meer dan 5.000 uur in het spel ingelogd.

‘Ouders zeggen’ heel erg bedankt voor deze game ‘. Ze zeggen dat terwijl hun kinderen tegen de muren stuiteren, ze niet weten wat ze zouden hebben gedaan, ‘zei Ringrose.

READ  Snelle lopers boeken vooruitgang op Google Doodle Olympics

Winnaars van de beste van 2020

Kunst uit Legends of Runeterra.

Boven: Art from Legends of Runeterra.

Image Credit: Riot Games

iPhone-app van het jaar: Wakeout! (Andres Canella, Verenigde Staten)
iPhone-game van het jaar: Genshin Impact (miHoYo, China)
iPad-app van het jaar: Zoom (Zoom, VS)
iPad-game van het jaar: Legends of Runeterra (Riot Games, VS)
Mac-app van het jaar: Fantastical (Flexibits, VS)
Mac-game van het jaar: Disco Elysium (ZA / UM (VK / Estland)
Apple TV-app van het jaar: Disney + (Disney, VS)
Apple TV-game van het jaar: Dandara Trials of Fear (Raw Fury, Zweden)
Apple Watch-app van het jaar: Endel (Endel, Duitsland)
Apple Arcade Game of the Year: Sneaky Sasquatch (RAC7, Canada)
App-trend van het jaar: Shine om gebruikers te helpen zelfzorg te oefenen (Shine, VS)
App-trend van het jaar: leg alles uit Whiteboard om afgelegen klaslokalen tot leven te brengen (alles uitleggen, Polen)
App-trend van het jaar: Caribu voor het verbinden van gezinnen met dierbaren (Caribu, VS)
App-trend van het jaar: Pokémon Go voor het opnieuw uitvinden van de manier waarop we spelen (Niantic, VS)
App-trend van het jaar: ShareTheMeal om gebruikers te helpen een verschil te maken (Verenigde Naties, Duitsland)
Naast de redactionele keuzes van de App Store, zijn er nu grafieken voor de meest gedownloade apps en meest gedownloade games van het jaar beschikbaar.

Meest gedownloade grafieken

Top gratis iPhone-apps
1. Zoom Cloud-vergaderingen
2. TikTok
3. Disney +
4. YouTube
5. Instagram
6. Facebook
7. Snapchat
8. Boodschapper
9. Gmail
10. Cash App

Top betaalde iPhone-apps
1. Raak Retoucheren aan
2. Procreëer Pocket
3. Donkere luchtweer
4. Facetune
5. HotSchedules
6. AutoSleep Track-slaap
7. De wonderweken
8. SkyView
9. Shadowrocket
10. Luchtgids

Top gratis iPhone-games
1. Onder ons!
2. Call of Duty: mobiel
3. Roblox
4. Subway Surfers
5. Ink Inc. – Tattoo-tekening
6. Magische tegels 3: pianospel
7. Hersentest: lastige puzzels
8. Hersenen uit
9. Muntmeester
10. Cube Surfer!

Top betaalde iPhone-games
1. Minecraft
2. Plague Inc.
3. Let op!
4. Monopolie
5. Bloons TD6
6. Geometry Dash
7. NBA 2K20
8. Grand Theft Auto: San Andreas
9. Het spel van het leven
10. Echte skate

Top gratis iPad-apps
1. Zoom Cloud-vergaderingen
2. Disney +
3. YouTube
4. Netflix
5. Google Chrome
6. TikTok
7. Amazon Prime Video
8. Gmail
9. Hulu
10. Google Classroom

Top betaalde iPad-apps
1. Voortplanten
2. GoodNotes 5
3. Opmerkelijkheid
4. Duet-weergave
5. Leer je monster
6. LumaFusion
7. Affinity Designer
8. Toca-kapsalon 3
9: Toca Life: Hospital
10. Toca Kitchen 2

Top gratis iPad-games

Onder ons.

Boven: onder ons.

Afbeelding tegoed: stoom

1. Onder ons!
2. Roblox
3. Magische tegels 3: pianospel
4. Ink Inc. – Tattoo-tekening
5. Call of Duty: mobiel
6. Subway Surfers
7. Dancing Road: Color Ball Run!
8. Tegels Hop – EDM Rush
9. Mario Kart-tour
10. Red het meisje!

Top betaalde iPad-games
1. Minecraft
2. Monopolie
3. Bloons TD 6
4. Plaag Inc.
5. Geometry Dash
6. Het spel van het leven
7. Vijf nachten bij Freddy’s
8. Mens: val plat
9. Stardew Valley
10. Terraria

Top Apple Arcade-spellen
1. Stiekeme Sasquatch
2. Hete lava
3. Skate City
4. Sonic Racing
5. Pac-Man Party Royale
6. SpongeBob: Patty Pursuit
7. Oceanhorn 2
8. Crossy Road Castle
9. Wat voor golf?
10. Lego Brawls


Gidsen voor GamesBeat-cadeaus:

Alles wat we deze feestdagen aanbevelen


More from Madison Garrett
Canucks 4-1 valt op Flames in een zinloos spel
In een wedstrijd die voorseizoen leek te zijn, met uitzondering van lagere...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *