December 2020: grote game-releases voor PS5 / PS4, Xbox Series X / One, Nintendo Switch en pc

Het is officieel december, wat betekent dat we snel aan het einde van 2020 komen. Dat betekent echter niet dat er geen nieuwe games zijn om naar uit te kijken voordat het jaar voorbij is. Hoewel deze maand vrij licht is wat betreft nieuwe releases, komen er de komende weken nog steeds enkele opmerkelijke games naar PS5, Xbox Series X / S, pc, Switch en consoles van de laatste generatie.

De grootste release is ongetwijfeld de langverwachte (en lang uitgestelde) Cyberpunk 2077 van CD Projekt Red, maar het is niet de enige opvallende game die deze maand uitkomt. Life Is Strange-ontwikkelaar Dontnod brengt begin deze maand zijn surrealistische thriller Twin Mirror uit, terwijl Ubisoft’s op Breath of the Wild geïnspireerde epische Immortals Fenyx Rising op 3 december arriveert.

Er komen deze maand ook een aantal opwindende retro-releases uit. Nintendo lokaliseert officieel de allereerste Fire Emblem-game, Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light, voor Switch op 4 december, en Square Enix brengt later deze maand de eerste drie Final Fantasy Legend-games naar de hybride console in Collection of SaGa.

Dat zijn slechts een paar van de games die deze maand uitkomen. Je kunt de grootste game-releases van december 2020 voor elk platform hieronder zien, en zorg ervoor dat je bij GameSpot blijft als we onze zinnen beginnen te richten op 2021 en alle spannende games die het komende jaar komen.

Als je nog geen reservering hebt gemaakt voor een van de volgende generatie consoles, bekijk dan zeker onze handige preordergidsen voor Xbox-serie X en PS5.

Twin Mirror (PS4, Xbox One, pc) – 1 december

Dontnod, de studio achter de veelgeprezen Life Is Strange-serie, omarmt het surrealistische met zijn volgende onderneming, Twin Mirror – een door Twin Peaks geïnspireerde detective-thriller met onderzoeksjournalist Sam Higgs in de hoofdrol. Sam keert terug naar zijn geboorteplaats Basswood, West Virginia om de begrafenis van zijn goede vriend bij te wonen om erachter te komen dat de dingen niet zijn zoals ze lijken, en het is aan spelers om zowel de echte wereld als Sam’s ‘geestpaleis’ te verkennen om aanwijzingen te verzamelen en te ontdekken de waarheid.

Verder lezen:


Immortals: Fenyx Rising (PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One, pc, Switch) – 3 december

De game die voorheen bekend stond als Gods & Monsters, Immortals: Fenyx Rising, is een open-wereld-epos doordrenkt van de Griekse mythologie. Als de gelijknamige Fenyx zullen spelers de uitgestrekte Golden Isles verkennen – en dat is allemaal zo open vanaf het begin van het avontuur– en red vier goden van Typhon. Ubisoft heeft ook genoeg ondersteuning na de lancering gepland voor de game, waaronder drie DLC-uitbreidingen, waarvan er één is gebaseerd op de Chinese mythologie.

Verder lezen:


Cyberpunk 2077 (PS4, Xbox One, pc) – 10 december

Cyberpunk 2077 heeft lang op zich laten wachten en heeft dit jaar meerdere vertragingen opgelopen, maar het lijkt het wachten meer dan waard. De nieuwste RPG van CD Projekt Red ziet er net zo diep en boeiend uit als The Witcher 3 en neemt spelers mee naar de onderbuik van Night City, waar ze zullen proberen naam te maken als huursoldaat. EEN gratis upgrade van de volgende generatie want de game wordt volgend jaar uitgebracht, terwijl het volwaardige multiplayer-component zal op zijn vroegst in 2022 arriveren.

Verder lezen:


Volledig release-schema voor december

Datum van publicatie Spel Platformen
1 december Chronos: Before the Ashes PS4, Xbox One, Switch, pc
Empire Of Sin PS4, Xbox One, Switch, pc
Dubbele spiegel PS4, Xbox One, Switch, pc
2 december Sam en Max redden de wereld Schakelaar, pc
3 december Immortals: Fenyx Rising PS5, PS4, Xbox Series X / S, Xbox One, Switch, pc
4 december Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age Definitive Edition PS4, Xbox One, pc
FIFA 21 PS5, Xbox-serie X / S
Fire Emblem: Shadow Dragon & The Blade Of Light Schakelaar
Fitness Boksen 2: ritme en lichaamsbeweging Schakelaar
John Wick Hex Xbox One, Switch
Madden NFL 21 PS5, Xbox-serie X / S
Roep van de zee Xbox-serie X / S, Xbox One, pc
8 december Doom Eternal Schakelaar
Puyo Puyo Tetris 2 PS5, PS4, Xbox Series X, Xbox One, Switch, pc
9 december Ghostrunner Schakelaar
11 december Medal of Honor: Above and Beyond Pc
15 december Verzameling van SaGa: Final Fantasy Legend Schakelaar

De hier besproken producten zijn onafhankelijk gekozen door onze redactie. GameSpot kan een deel van de opbrengst krijgen als u iets koopt dat op onze site staat.

GameSpot kan een commissie krijgen uit winkelaanbiedingen.

Written By
More from Vanessa Hale

Xbox Series X-consoleproblemen opgelost door Microsoft

Sinds de lancering van de Xbox Series X en S eind 2020,...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *