Apple prijst de nieuwe iPhone 12 en zijn 5G aan als een game-wisselaar voor mobiele games

Apple heeft onthulde zijn nieuwste lijn iPhone-apparaten: de iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 Mini. Deze nieuwste line-up is verdeeld over vier modellen van verschillende grootte, maar ze beloven allemaal toegang tot 5G-netwerken en de glimmende nieuwe A14 Bionic-chip van Apple.

Het is de eerste keer dat iPhones 5G ondersteunen, en Apple’s Tim Cook zegt dat deze sprong in technologie, zoals die ervoor, nieuwe kansen betekent voor ontwikkelaars en vooral een “enorme sprong voorwaarts” betekent voor games op de iPhone.

Cook deelde het podium met Hans Vestberg, CEO van Verizon Wireless, die opmerkt dat 5G, althans op Verizon-netwerken, de toegang tot netwerksnelheden ontgrendelt met downloadsnelheden in de marge van 4 Gbps en uploadsnelheden van 200 Mbps.

Met name voor games zegt het CEO-duo dat dit zorgt voor een lagere latentie en betere online ervaringen voor multiplayer-games op de nieuwste lijn van iOS-apparaten zonder dat spelers gebonden hoeven te blijven aan een wifi-verbinding. Cook maakt gebruik van de aankomende mobielgerichte van Riot Games League of Legends remake Wild Rift als voorbeeld van deze 5G-voordelen en de nieuwe hardware van de iPhone 12 in actie.

“Met ongeĆ«venaarde GPU-prestaties en frames per seconde krijg je verbluffende details en vloeiende gameplay, zelfs in de meest chaotische teamgevechten”, voegt uitvoerend producent van Riot Games Michael Chow toe. Hij merkt op dat de technologie die de apparaten aandrijft “een gloednieuw niveau van trouw” en de mogelijkheid om te spelen mogelijk maakt Liga op een dataverbinding zonder in te boeten aan responsiviteit of verbindingskwaliteit.

Hoewel 5G wordt gezien als de drijvende kracht achter betere multiplayer-matches, merkt Apple op dat de A14-chip die de iPhone 12-lijn aandrijft “ervaringen van consolekwaliteit mogelijk maakt”.

Kijkend naar die A14 Bionic-chip, zegt Apple dat het zijn voorganger, de A13-chip, heeft onttroond om de “snelste chip ooit in een smartphone” te worden. De A14, stelt Apple, presteert qua prestaties vergelijkbaar met laptops en ongeveer 50 procent sneller dan de A13, grotendeels dankzij een aanzienlijke verkleining van de transistoromvang waardoor de chip efficiĆ«nter kan werken (naast andere voordelen.)

Elk van de nieuwe apparaten wordt in de komende maand gelanceerd, waarbij de 12 en pro op 16 oktober in de schappen liggen, terwijl de Pro Max en 12 Mini op 13 november worden gelanceerd.

READ  Opdracht om Slack te downloaden en te installeren op Windows 11 of 10
Written By
More from Eda Greene
Saurian Mobile Android / iOS mobiele versie Volledige game gratis download gratis
Saurian gratis downloaden voor pc – Saurian, uitgebracht op 3 augustus 2017,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *