Bibliotheek Hillegom biedt gratis cursussen digitale vaardigheden aan

Hillegom – Bibliotheek Hillegom biedt in november twee gratis cursussen op het gebied van digitale vaardigheden aan.

Advertentie

Klik en tik op Cursus
De Klik & Tik cursus is een basiscursus voor mensen die niet of nauwelijks met laptops werken maar dit wel willen. Tijdens deze cursus leert u websites bekijken, e-mails schrijven en leert u hoe u bestanden kunt downloaden. De cursus bestaat uit drie delen. Tijdens het eerste deel worden de basisfuncties van de laptop aangeleerd. In het tweede deel leer je hoe je internet gebruikt, hoe je e-mailt en hoe je dingen downloadt. Het laatste deel richt zich op hoe je met social media kunt werken en hoe je in een veilige omgeving werkt.

De cursus bestaat uit 5 wekelijkse lessen van 1,5 uur: op maandag 2, 9, 16, 23 en 30 november, van 09.00 – 10.30 uur, in Bibliotheek Hillegom, (Sportlaan 1). Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan de cursus. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden voor de gratis cursus kan bij de balie van de Bibliotheek of per e-mail naar: [email protected] Tijdens de cursus kunnen laptops op de locatie zelf gebruikt worden, maar men mag ook een eigen laptop meenemen.

Cursus ‘Leren werken met de digitale overheid
Tijdens deze cursus leer je omgaan met overheidszaken die je via de computer moet regelen. Je leert DigiD gebruiken, je leert bijvoorbeeld een supplement of een nieuw paspoort aanvragen en je leert werken met MijnOverheid en de Berichtenbox. Deze cursus vereist de basis computervaardigheden.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en wordt begeleid door gediplomeerde docenten van Stichting Digisterker. Je krijgt les in een groep van maximaal 6 deelnemers en aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaatuitreiking. De cursus vindt plaats op maandag 2, 9, 16, 23 en 30 november van 11.00 – 12.30 uur in Bibliotheek Hillegom (Sportlaan 1). Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Aanmelden kan bij de balie van de Bibliotheek of per e-mail [email protected]

READ  Meer dan 1 miljoen downloads coronavirus-app

Tekst: Bibliotheek Zuid-Kennemerland

Klik & Tik Klik & Tik is een product van Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl. Meer informatie over Klik & Tik is te vinden op www.klikentik.nl Maandag 2, 9, 16, 23 en 30 november | 09:00 – 10:30 uur | Gratis Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 Noot voor de redactie Meer informatie is verkrijgbaar bij: Michel Hogerwerf, e-mail:

More from Madison Garrett

Red Dead Redemption 2 Leak is een nieuw spel voor GTA 6-fans

nieuw Red Dead Redemption 2 Zijn lek Grand Theft Auto Fans zijn...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *