Apple Security Fix betekent dat het tijd is om uw apparaten bij te werken

Een illustratie van een artikel met de titel Apple Security Fixes betekent dat het tijd is om iPhones, iPads, Macs en horloges bij te werken

Foto​ Josh Edelson / Stringer ​Getty-afbeeldingen​

Een nieuw uitgebrachte collectie van Beveiligingsoplossingen Apple’s “Aanbevolen voor alle gebruikers”, wat betekent dat het voor iedereen met een iPhone, iPad, Mac of Apple Watch waarschijnlijk tijd is voor een update.

Volgens Apple zal de patch een beveiligingsfout verhelpen waardoor WebKit – de motor die Apple’s Safari-browser aandrijft – kwetsbaar is voor geheugenbeschadiging. Zodra gebruikers een webpagina bezoeken die schadelijke code bevat, kunnen aanvallers misbruik maken van de kwetsbaarheid, die vervolgens toegang kunnen krijgen tot de getroffen machine en er schadelijke code op kunnen schrijven.

Als de beveiligingsfixes worden toegepast, zijn dit gebruikers van iPhone- en iPad-apparaten Update naar iOS en iPadOS 14.4.1, WatchOS-gebruikers Het zal worden bijgewerkt naar 7.3.2 En macOS Big Sur Het zal worden bijgewerkt naar versie 11.2.3

Hoewel gerapporteerd door Google en Microsoft, wordt aangenomen dat de bugs niet actief worden uitgebuit – in tegenstelling tot de drie afzonderlijke beveiligingsfouten die in januari werden ontdekt. Apple verklaarde destijds dat alle drie de vorige bugs “actief werden uitgebuit” door hackers die een manier hadden gevonden om de drie kwetsbaarheden aan elkaar te koppelen om zo toegang te krijgen tot de kernsoftware van de iPhone.

Apple-gebruikers kunnen hun apparaten beveiligen door naar Systeemvoorkeuren te gaan en vervolgens op Software-update te klikken om te controleren of er een beschikbaar is.

READ  Wat Windows 10X gaat betekenen voor Microsoft Hardware in 2021
Written By
More from Lesley Curry

Google stapt af van “cookies” om gebruikers te volgen

Google heeft zichzelf ontdaan van ‘cookies’ voor het volgen van gebruikers waarmee...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *