Apple toont iPhone-bezitters in apps die zijn goedgekeurd door de Russische overheid | direct

Russen die vanaf nu een nieuwe iPhone hebben voorbereid, zien de applicaties goedgekeurd door de Russische overheid. Apple zegt echter dat het zich aan de nieuwe Russische wet houdt Mac-geruchten

De wet bepaalt dat smartphones, computers en smart-tv’s die in Rusland worden verkocht, vooraf met software moeten zijn geïnstalleerd. Het idee is dat Russische softwaremakers daardoor beter kunnen concurreren met alternatieven, bijvoorbeeld Google en Apple, de twee grote makers van besturingssystemen voor telefoons.

Russen die de iPhone hebben ingesteld, krijgen een melding van Apple te zien. Het bedrijf schreef: “Volgens de wettelijke vereisten zijn hier enkele apps van Russische ontwikkelaars die u kunt downloaden.”

De apps omvatten verschillende apps van het Russische bedrijf Yandex, een mailapp van Mail.ru en de populaire Russische social media VK. Naast de applicatienamen is er een knop waarmee u ze rechtstreeks kunt installeren.

Vorige maand zei Apple dat het zich aan de Russische wet zou houden door dit soort apps tijdens de installatie te laten zien. IPhone-gebruikers hoeven geen apps te downloaden, maar iedereen kan het scherm zien. Bovendien zegt Apple dat het de apps vooraf zal evalueren om ervoor te zorgen dat ze ook voldoen aan de regels van het bedrijf.

Er was ook kritiek op de Russische wet. Reuters Hij schrijft dat Moskou op deze manier meer controle over het internet oplegt en zich meer isoleert van buitenlandse bedrijven en routes.

READ  Download berichten van Messenger, WhatsApp, Viber, Slack en Telegram
More from Madison Garrett

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *