Apple treedt in het vroege voorjaar hard op tegen het volgen van iPhone-gebruikers

San Ramon, Californië (AP) – Apple zegt dat het in het voorjaar een nieuwe privacyregeling zal uitrollen om te voorkomen dat iPhone-apps mensen stiekem in de schaduw stellen. De verwachte vertraging bij de lancering is bedoeld om Facebook en andere digitale services te kalmeren die afhankelijk zijn van deze gegevensmonitoring om advertenties te helpen verkopen.

Hoewel Apple geen specifieke datum heeft opgegeven, betekent de openbare tijdlijn die donderdag is onthuld een langverwachte functie die bekend staat als Transparantie van het volgen van applicaties Het maakt deel uit van de iPhone-software-update die waarschijnlijk eind maart of ergens in april zal verschijnen.

Na het uitstellen van de introductie van geplande beschermingsmaatregelen in september te midden van een protest onder leiding van FacebookApple zei eerder dat het begin dit jaar uitkomt. Apple heeft de nieuwste update vrijgegeven als onderdeel van de Data Privacy Day, die CEO Tim Cook zal begroeten tijdens een geplande toespraak op donderdag op de Technology in Europe-conferentie.

Apple heeft Facebook en andere app-makers meer tijd gegeven om zich aan te passen aan een functie die vereist dat iPhone-gebruikers hun expliciete toestemming geven voor het volgen. Analisten verwachten dat een groot aantal gebruikers deze toestemming zal weigeren zodra deze hun goedkeuring vereist. Momenteel worden iPhone-gebruikers vaak gevolgd door de apps die het installeert, tenzij ze de extra stap nemen om naar iPhone-instellingen te gaan om dit te voorkomen.

Facebook voerde zijn aanvallen op Over Apple’s nieuwe privacycontrole vorige maand, in een reeks paginagrote advertenties in The New York Times, The Wall Street Journal en andere nationale kranten. Die campagne suggereerde dat sommige gratis digitale diensten zouden worden geblokkeerd als ze geen persoonlijke informatie zouden kunnen verzamelen om advertenties te personaliseren. Woensdag zette CEO Mark Zuckerberg de motieven van Apple over de veranderingen in twijfel en zei hij dat de iPhone-maker “alle prikkels had” om zijn eigen mobiele platform te gebruiken om concurrenten te hinderen in zijn berichten-app.

READ  Nieuw beeldmateriaal lekt voor Pokemon Unite

“Apple zou kunnen zeggen dat het dit doet om mensen te helpen, maar de stappen volgen duidelijk hun concurrentiebelangen”, zei Zuckerberg.

Google, dat ook afhankelijk is van persoonlijke gegevens om het grootste advertentienetwerk op internet te runnen, heeft zich niet aangesloten bij Facebook in zijn kritiek op de aanstaande trackingcontroles van Apple. Google profiteert van het feit dat het de standaardzoekmachine op de iPhone is, een premiumsite die Apple jaarlijks naar schatting $ 9 miljard tot $ 12 miljard betaalt.

Maar Google Hij waarschuwde woensdag in een blogpost De nieuwe controles van Apple zullen een aanzienlijke impact hebben op de advertentie-inkomsten die door iPhones in zijn digitale netwerk worden gegenereerd. Google heeft gezegd dat “een paar” van zijn iPhone-apps zullen worden beïnvloed door de nieuwe vereisten, maar heeft er geen gespecificeerd.

“We blijven ons inzetten voor het onderhouden van een levendig en open app-ecosysteem waar mensen toegang hebben tot een breed scala aan door advertenties ondersteunde inhoud in het vertrouwen dat hun privacy en keuzes worden gerespecteerd”, schreef Christophe Combet, Group Product Manager bij Google Ads.

Apple heeft ook een rapport van elf pagina’s uitgebracht om te laten zien hoeveel apps het in het dagelijks leven over zijn gebruikers kan leren.

____

AP Technology-schrijver Barbara Ortotay droeg dit verhaal bij vanuit Oakland, Californië.

Written By
More from Lesley Curry

Apple kondigt de beste App Store-apps en -games van 2020 aan

Apple vandaag aangekondigd de winnaars van de 2020 App Store Best Award,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *